29 Mart Yerel Seçimleri&8217;nde sandık başına giden Ereğli halkı tercihini duayen Halil Posbıyık´tan yana kullandı. Üst üste dördüncü kez belediye başkanlığı seçimini kazanan Posbıyık, büyük bir oy çoğunluğuyla zafere ulaşırken; halk, akşamın erken saatlerinden itibaren sokaklara döküldü.


Ereğli´ de kelimenin tam anlamıyla bir festival yaşandı. Sandıklar açılmaya başladıktan hemen sonra parti binasına geçerek sonuçları telefon vasıtasıyla ve parti merkezinde kurulan seçim bilgi toplama ekibinden alan Posbıyık´a yüzlerce kutlama telefonu gelirken, CHP binası ziyaretçi akınına uğradı. Seçim zaferini şölen havasında kutlayan CHP´liler, belediye başkanlarını tezahüratlarla yanlarına çağırırken, seçim zaferini kutlamaya gelen on binlerce sevenine bir konuşma yapan Posbıyık: "Bu zafer, tüm engellemelere, tüm bölücü girişimlere, yapılan her türlü zulme rağmen, bu yola baş koyanların, tüm CHP´lilerin, bize destek verenlerin ve Ereğli´ yi karanlık günlere taşımak hevesinde olanlara karşı çağdaş Ereğli halkının kazandığı bir zaferdir" dedi.


Pazar günü eşi Neriman Posbıyık ile birlikte saat 10.00 sularında Endüstri Meslek Lisesi&8217;ne giden Halil Posbıyık, oyunu kullandı ve basına verdiği demeçte seçimlerin tüm memlekete ve yöre insanına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Sandıkların açıldığı saate kadar ailesiyle birlikte saatlerini geçiren Halil Posbıyık, saat 17.30 sularında önce Merkez Seçim Bürosu&8217;na sonra da CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü´ne geçti.



Sonuçları telefon aracılığıyla öğrendi


Parti binasın önünde, kendisini desteklemeye gelenlerle birlikte bir arada olan Halil Posbıyık, açılan ilk sandıkların sonuçlarını telefon aracılığıyla öğrendi. Bu arada CHP İlçe Örgütü toplantı salonunda, seçim bilgi toplama ekibince, alınan sandık sonuçları bilgisayar ortamında toplanarak parti binasına gelen vatandaşlara sunuldu. Bu heyecanlı saatlerde Halil Posbıyık´ı eşi Neriman Posbıyık ve çocukları Tuğba ve Tuğberk Posbıyık da yalnız bırakmadı.



&8216;Bu zafer, sizin zaferinizdir&8217;


Halil Posbıyık´ın seçimi kazandığının anlaşılmasıyla birlikte, parti binası ve çevre sokaklar ana baba gününe döndü. Tebrik duygularını göstermek ve düzenlenecek olası bir şölene katılmak isteyen binlerce insan parti binasına gelmeye başladı. Kendisini kutlamak ve seçim coşkusunu yaşamak için Devrim Bulvarını dolduran on binlerce kişinin ısrarlı istekleri karşısında, parti binası balkonuna çıkarak sevenlerini selamlayan ve sevdalısı olduğu hemşehrilerine çiçek atan Halil Posbıyık, halka şükran duygularını sundu. Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen deneyimli politikacı Halil Posbıyık, 29 Mart Yerel Seçimlerinin bugüne kadar yaşadığı tüm seçimlerden farklı olduğunu, bir takım kişilerin Ereğli ve kent insanını karanlığa götürme mücadelesi verdiklerini vurgulayarak, elde edilen zaferin çağdaş Ereğli halkının zaferi olduğunu ifade etti. Posbıyık, özetle şu görüşleri sundu: "Bu seçim öncesinde birtakım güçler sürekli olarak beni karalamaya, önüme engeller koymaya ve hakkımda asılsız, yalan-yanlış iddialarda bulunarak sevdalısı olduğum Ereğli halkıyla aramdaki sevgi bağını koparmaya çalıştılar. Buna güçlerinin yetmeyeceğini söylemiştim. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu halk ile aramdaki sevgi bağını kopartamayacaklar, demiştim. Ellerinden geleni yaptılar. Bize zulmettiler. Ancak, çağdaş Ereğli halkını kandıramadılar.


Benim halkım, kendisini karanlığa götürmek isteyenlere karşı cevabını vermiştir. Onun için de elde edilen bu zafer benim zaferim değildir. Bu zafer, bana inanan, beni destekleyen, her zaman yanımda olan ve aydınlık geleceğe inanan sevenlerimin, partililerimin, çalışma ve gayretleriyle her zaman yanımda olanların insanların ve çağdaş Ereğli halkının zaferidir. Ben bu halka aşığım, ben bu halka sevdalıyım. Bundan böyle de bana oy veren vermeyen, beni destekleyen desteklemeyen herkesin belediye başkanı olacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."



Posbıyık, ERT&8217;de canlı yayın konuğu oldu


Halka hitaben yaptığı bu konuşmanın ardından ERT´nin stüdyo konuğu olan Halil Posbıyık, canlı yayın vasıtasıyla Ereğli halkının karşısına çıktı ve seçim sonuçlarından sonraki ilk duygularını ERT Genel Müdürü Ahmet Demir ve Haber Müdürü Yusuf Zobar´a anlattı. Böylesine seviyesiz bir seçim dönemini geride bırakmış olmaktan dolayı son derece üzgün olduğunu ısrarla vurgulayan Posbıyık; "Yine de böylesine coşkulu bir gecede bu yöndeki kötü olayları anlatmak istemiyorum. Ama herkes bilsin ki bize kelimenin tam anlamıyla zulüm yaptılar. Akla hayale gelmeyecek bir takım iddialarla bizi Ereğli halkının karşısında küçük düşürmek istediler. Bu bölgeye 7 yıl vekillik yapmış bir adayın belediye meclis üyesi adaylarından biri utanmadan, 7 ton eti kıyma yaptırıp sattığımı bile iddia etti. Ne oldu yani? Yakıştı mı böylesine çirkin bir politika onlara? Sayın Balcı da sözüm ona demokrasiden bahsediyor ama sahibi olduğu Değişim Medya´ da bir tek resmim bile yayınlanmadı., bir satır haberim geçmedi. Balcı ile Baycık, gün aşırı yandaş medyalarında programlara çıktılar. Ancak tahmin ettikleri gibi Posbıyık aşağı, Posbıyık yukarı demeleri kendilerine yarar getirmedi. Bu programlar onlara zarar verdi. Çünkü benim halkım çağdaş insanlardır. Her şeyi yapabilirsiniz ama bu halkı kandıramazsınız" dedi.



Şölen geç saatlere kadar sürdü


ERT´de katıldığı canlı yayından sonra ailesiyle birlikte seçim otobüsüne çıkan ve on binleri selamlayarak kendilerine hitaben bir teşekkür konuşması yapan Posbıyık, otobüsle birlikte evine giderken, Ereğli sokaklarında şölen devam etti. Herhangi bir üzücü olaya sebebiyet verilmemesi yönünden Ereğli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de yoğun güvenlik tedbiri aldığı saatlerde uzun araç konvoylarıyla kent sokaklarında kutlamalar yapıldı.

Editör: Pusula Gazetesi