Çaycuma İsmail Hakkı Tonguç Ortaokulu Anasınıfı öğrencileri Okul Müdürü Cengiz Erdaş, öğretmenleri Feray Ulusoy ve Nigar Örenbaş ile birlikte Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i ziyaret ederek çeşitli sorular yönelttiler.

Öğrencilere Türk bayrağı hediye eden Gülşen; “ Vatandaşlarımız ve çocuklarımız adına yakışır bir Çaycuma yaratmak için asli görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Çok ciddi projeler üretiyoruz. Özellikle çocuklarımızı park ve bahçeleri daha iyi kullanmaları amacıyla yeşil alanları çoğalttık, iki tane kent ormanı yaptık. Spor tesisleri ile birlikte Kültür Sarayımız da hizmet veriyor. Her okulumuza bir anasınıfı olması konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber bir işbirliği yürütüyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Belediye Başkanı halkın doğumundan ölümüne kadar hizmet vermesi anlamına gelmektedir. Belediye çeşitli hizmet birimlerimiz var. 24 saat halkımızın emrindeyiz. Okullarımızın çevre düzenlemesine de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz”diye konuştu.

Minik öğrencilerin başıboş köpeklerden korktuklarını söylemeleri üzerine Başkan Gülşen; “Yaklaşık iki ay önce ilçemizde köpek barınağı hizmete girdi. Başıboş hayvanları toplayıp orada ıslah ediyoruz. Tekrar sokağa salıyoruz. Tabi saldırgan olanları barınakta tutmak zorundayız. Saldıran köpeklerle ilgili şikâyetiniz varsa Belediyemize bildirip toplatabilirsiniz”dedi. Öğrencilerin okul bahçesine çocuk parkı istemeleri üzerine Başkan Gülşen, talimat vererek park çalışmalarını başlatacağını söyledi. Belediye Başkanı olmak isteyen öğrencilere de tavsiyede buluna Gülşen; “24 saat işimizin başındayız. Ailemizden, dostlarımızdan fedakarlık yapmak zorunda kalıyoruz”dedi. Öğrencilere daha sonra Belediye de bulunan birimler gezdirildi.
Editör: Pusula Gazetesi