Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde aday olan işadamı İrfan Erdem, Murtaza Mahallesi’ne bulunan seçim bürosunu açtı. Çok sayıda katılımcıyla birlikte gerçekleşen açılışta konuşan İrfan Erdem, diğer adayların adaylıklarını açıkladıklarını, fakat kendilerinin TSO yönetimine talip olduklarını belirterek, başkanın daha önceden açıklanmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

İşadamı İrfan Erdem, açıklamasına şöyle devam etti:

“KAVGA EDEREK BİR YERE VARAMAZSINIZ”

“Bu doğrultuda arkadaşlarımızla birlikte önce komite seçimleri yapılsın, ardından komite üyeleri meclisi belirlesin, meclis yönetimini ve başkanını seçsin istiyoruz. Bu seçimler sadece Ereğli TSO seçimleri değildir. Ereğli’nin geleceği, işadamının vizyonu, çağdaş Ereğli halkının sosyal, ekonomik ve kültürel yönden görmek istediği Ereğli’nin aydınlık yarınlarının seçimidir. TSO seçimi, bundan sonra yapılacak seçimlere de önemli ölçüde etki edecektir. Bu seçim sermayenin, gücün neyi, nasıl görmek istediğini seçimidir. Sermaye, bireysel olarak yarınlar için akıllı olmak zorundadır. Çünkü sermaye güçtür. Bu gücü elinizde bulundurmak istiyorsanız, mutlaka güçlü olmak zorundasınız. Bu kentte başta ekonomik ve sosyal olmak üzere barışı getirmek, birlik sağlamak, paylaşımda bulunmak istiyoruz. Üyelerimizden destek istiyoruz, geleceğinizi belirleyin diyoruz. Kaygımız kişisel değildir, olayları da konuşmuyoruz. Fikirleri tartışmak, paylaşmak ve konusunda uzman olanın bilgisinden, deneyiminden faydalanacak bir sistem geliştirmek istiyoruz. TSO’yu oda yapan, oraya gelecek kişilerin, yöneticilerin, liderlerin sağladığı katma değerdir. Grup olarak, Ereğli’nin şu dönemindeki zor koşullarına iyi gelecek formülleri biliyoruz, sorunları çözeceğimize; kente barış getireceğimize, sinerji katacağımıza ve güçleri birleştireceğimize inanıyoruz. Yeni projelerimizi hayata geçireceğimizden eminiz. Bu kentin insanları bir birlerini yeterince aşağı çektiler. Şimdi çıkış, yükselme, yükseltme zamanıdır. Bunun için de beyaz sayfa açmak istiyoruz. Ereğli’de her yerde kavga var. Kavgayı yapanlar belli. Belediye Meclisi’nde kavga var, TSO-Erdemir kavgası var. Hep kavga, hap kavga… Bu kavgaların sonu nereye gidecek? Kavgayı kimin yaptığını da, çıkardığını da herkes biliyor. Ereğli’nin siyaset ve ekonomi olarak istikrara ihtiyacı vardır. Bu şehir barış içinde yaşamalı. Yoksa bu pastayı büyütemeyiz. Kavga ederek bir yere varamazsınız. Onun için bu seçim bürosunun kapısına ‘Beyaz Sayfa’ yazdım.”

“KEŞKE BÜTÜN ADAYLAR BİRLEŞSEYDİ”

“TSO üyesi ‘sermaye’ demektir. Demek ki aklı var, parası var ve bir güç. Ama bu güç kendini yönlendiremiyorsa, iyi bir seçim yapamıyorsa, o zaman küçülmeye mahkumdur. Keşke bütün adaylar birleşseydi, tek liste yapılsaydı da, Ereğli daha aydınlık günlere, daha hızlı gitseydi, daha iyi olurdu. Bugün TSO Meclisi’nde bulunmak isteyenler egolarını yenmek zorundalar. Önce Ereğli’nin menfaati... Ereğli’nin menfaati öne çıkmadığı sürece, bu kısır çekişmeler devam eder. Ereğli giderek daha çok kan kaybediyor, keşke bütün arkadaşlar birleşseydi diyorum. Toplantımıza katılanlara çok teşekkür ediyorum.”
Editör: Pusula Gazetesi