ZONGULDAK´ta, Bölgesel Amatör Ligi´nde Ankara Adliyespor´a son dakikalarda yediği 2 gol ile mağlup olarak şampiyonluğu kaybeden Zonguldak Kömürspor´un taraftarları, maç sonunda sahaya girdi. Polis, rakip takım taraftarlarına ve futbolcularına taş atan taraftarlara biber gazı, gaz bombası ve cop ile müdahale ederken, havaya da silahla uyarı atışı yaptı. Çıkan olaylarda çok sayıda taraftar yaralandı.


6´ncı grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 56 puan ile lider girdiği son haftada 55 puan ile 2´nci sırada yer alan Ankara Adliyespor´u sahasında konuk etti. 13 bin taraftarın izlediği Karaelmas Köksal Stadı´ndaki karşılaşmada Zonguldak Kömürspor, 39´uncu dakikada Kaan´ın penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Son dakikalara kadar bu skoru koruyan ev sahibi ekip, 85´inci dakikada Barış´ın kendi kalesine, uzatma dakikalarında da Yusuf´un attığı gol ile 2-1 yenik duruma düştü. 2´nci golün ardından, ev sahibi ekibin taraftarları, golü kutlayan sahadaki futbolcular ile rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribüne taş atmaya başladı. Kısa süre durduktan sonra yeniden başlayan maçı 2-1 kazanan Ankara Adliyespor, 3´üncü Lige yükselen taraf oldu.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte önce tribünler, sonra da saha içi karıştı. Ankara Adliyespor futbolcuları, taş ve pet şişe yağmuru altında polis güvenliğinde soyunma odasına gitti. Zonguldak Kömürspor taraftarları, rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribünlere yabancı madde atmaya devam etti. Aradaki tel örgüyü de yıkmaya çalışan taraftarlara polis biber gazı ile müdahale etti.

Daha sonra sahaya giren Zonguldak Kömürspor taraftarları, konuk takımın taraftarlarına taş atmayı sürdürdü. Polis, biber gazı ve copla sahadaki taraftarları dışarıya çıkarmaya çalıştı. Bu sırada bazı taraftarlar biber gazından etkilenerek bayılırken, bazıları da çıkan arbedede yaralandı. Başına taş isabet eden bir polis memuru da yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.

Sahadan güçlükle çıkarılan taraftarlar, stat etrafında da taşkınlık yapmaya devam etti. Söktükleri kaldırım taşları ile polis araçlarının camlarını kıran taraftarlar, levhaları yıkıp, cöp konteynerlerini devirdi. Polis, silahla uyarı atışı yaparken, gaz bombası atarak da taraftarları uzaklaştırmaya çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren olayların ardından taraftarlar stat ve çevresinden uzaklaştırıldı. Ankara Adliyespor kafilesi ile taftarlar, olayların yatıştırılmasından sonra polis eskortluğunda kentten ayrıldı.




Editör: Pusula Gazetesi