AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da katıldı.

AK Parti Genel Merkezi´nde düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde Zonguldak ile farklı kentlerde “akil insanlar”a yönelik protestolar vardı.

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin çerçevenin her fırsatta genel hatlarıyla milletle paylaşıldığını belirterek, "Ancak, takdir edersiniz ki, yıkım yapımdan, bozmak tamir etmekten, dağıtmak toplamaktan, çatışma uzlaşmadan, öldürmek yaşatmaktan, ağlamak güldürmekten daha kolaydır. Bütün bunlarla birlikte iftira doğrudan daha hızlı yayılır. Yalan gerçekten daha hızlı yayılır, ihtilaf ittifaktan, istismar samimiyetten daha hızlı yayılır. Biz AK Parti olarak, en başında kolay olanı değil, zora talip olduğumuzu ifade etmiştik. Daha 2009´da milli birlik ve kardeşlik projemizi başlatırken yolumuzun zorlu olduğunu o zaman ifade etmiştim. Şu anda muhalefet partileri kolay olanı yapıyor. Ana muhalefet ve yavru muhalefet. Biz ise zor olanı yapıyoruz. Onlar yıkmanın, biz yapmanın mücadelesini veriyoruz. Onlar bozmanın, dağıtmanın, savaşın, çatışmanın mücadelesini veriyor. Biz ise tamir etmenin, toplamanın, barış ve uzlaşmanın, kardeşliğin mücadelesini veriyoruz. Onlar ölmenin ve öldürmenin, ağlama ve ağlatmanın tarafını tutuyor biz ise yaşamanın, yaşatmanın, gülmenin ve güldürmenin tarafında duruyoruz. Dün bir ilimizde bakıyorsunuz çözüm süreci için oraya gitmiş, orada değişik STK´ları toplamışlar ve orada bir toplantı yapılıyor. Herkesi kucaklamak için orada bulunan Akil İnsanlar Heyeti’ne karşı çıkıyor, yavru muhalefetin İl Başkanı da içinde olmak üzere kalkıp tehditler, hakaretler söyledikten sonra bir grup Türk bayrağı açıyor, bir grup İstiklal Marşı söylemeye başlıyor. Oraya gelenlerin hangisi İstiklal Marşı´na karşı? Hangisi Türk Bayrağı´na karşı? Bu ne densizliktir? Kolay olanı seçiyorlar. Bu ülkede bunlar, bugüne kadar barış ve halkın birbirini sevmesi için bir adım atmadılar. Bunlar Sivas´ın ötesine geçemediler. Hakkari´ye gidip bir toplantı yapamadılar. Liderleri Ankara´da konuşuyor" dedi.

Erdoğan, "Onlar yalanla, iftirayla, sanal tehditle, korkularla, fitneyle ve tahrikle hareket ederken, biz doğrularla, gerçeklerle, umutlarla, kardeşlik ve dayanışmayla hareket ediyoruz. Akil inanlar dün Yüksekova´ya gittiler. Bazı grupların muhalefetine rağmen Yüksekova´da toplantı salonu ihtiyaca cevap veremedi, herkesin birbiriyle kucaklaştığı bir tablo. Bunun arzusunda değil miyiz? Ana muhalefet, ´barışı kim istemez?´ diyor. Tamam da, barış lafla değil, uygulamayla istenir. Bir tarafta karşısında duracak, bariyer oluşturacaksın, öbür taraftan da sıkılmadan ´ben barışı istiyorum´ diyeceksin. Bal bal demekle ağız tatlanmaz, balı yersen ağız tatlanır" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, "Öyle akil insanlar görüyoruz ki, bu ziyaretlerde kendileri hüngür hüngür ağlıyorlar. Ortak paydada bütünleştiler. Neydi, kan akmasın, anaların-babaların gözyaşı dinsin. Şimdi bu insanlar gittikleri yerlerde, yaptıkları ev ziyaretlerinde hüngür hüngür ağlıyorlar. Ortada böyle bir tablo var. Biz şimdi bu ağlamayı; gülmeye, tebessüme nasıl çevireceğiz, onun gayreti içerisindeyiz. Ama ne ana muhalefet, ne de yavru muhalefetin böyle bir derdi yok. Şu kainatta zıttıyla varlık gösterir. Varlık olduğu için yokluk, beyaz olduğu için siyah vardır. Bunun
Türkiye´nin 30 yıldır devam eden terör meselesinde aynen bu şekilde görürsünüz. Allah her şeyi zıttıyla var etmiştir ki, birbirinin kıymeti anlaşılsın. Statüko olduğu için terör, terör olduğu için statüko vardır. İnanın CHP, MHP, BDP mevcut politikalarını değiştirsinler, bu ülkede terör olmaz. Bu ülkede terör bitse, CHP, MHP ve BDP´nin bu mevcut politikaları da asla ve asla ayakta kalamaz. Bunlar 30 yıl boyunca birbirlerini desteklediler. Bunlar 30 yıl boyunca birbirlerine can suyu verdiler. Bunlar 30 yıl boyunca birbirleri sayesinde ayakta kaldılar" ifadelerini kullandı.

ZONGULDAK, BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Geçtiğimiz Salı günü Zonguldak’ta olan Akil İnsanlar Heyeti, Karaelmas Gazeteciler Derneği çıkışında, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Türk-Haber Sen Şube Başkanı Necmettin Bebek’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 kişilik grubun protestosuyla karşılaştı. Protestocu grup ile heyet üyesi Bendevi Palandöken arasında tartışma yaşandı. Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, "Türk bayrağının altında eğilerek geçin, saygı duyarak geçin" derken, Palandöken, "Bu bayrağı öpüp geçerim" diyerek bayrağı öptü. Kalabalığın, “Ne mutlu Türküm diyene” diye slogan atması üzerine de Palandöken, "Biz de Türk’üz" dedi. Palandöken´in kalabalığın arasında kalması üzerine polisler araya girdi. Palandöken ve diğer heyet üyeleri kalabalığın yanından uzaklaştırılırken, grup, "Ne mutlu Türküm diyene´, “Mustafa Kemal´in askerleriyiz” sloganları ile tepkilerini sürdürdü. Benzer tepkiler Dedeman’da yapılan toplantıda da yaşandı. Zonguldak’ta yaşanan protestolar yaygın medyada manşetlere çıkarken Başbakan ve kurmaylarının tepkisini çeken eylemler arasında yer aldı.
Editör: Pusula Gazetesi