Genel Merkez kanalıyla istifası istenen Coşkun, istifa etmemiş süreç CHP Lideri Kemal Kılılçdaroğlu’nun Zonguldak programı nedeniyle ertelenmişti. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden bir hafta sonra yapılan dünkü toplantı ile yeni bir süreç de başlatılmış oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Halil Furat, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun’un ile ilgili Genel Merkez’den ‘iddiaların araştırın ve gereğini yapın’ yazısının geldiğini ve İl Yönetimiyle bir araya gelerek bir rapor hazırladıklarını söyledi.

Hazırladıkları rapor doğrultusunda Pazartesi günü net sonucun ortaya ifade eden Başkan Furat, önceki gün görevden alınacağı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğu yönünde açıklamada bulunan Tarık Coşkun’un sözlerini de değerlendirdi.

Furat: “Merkez İlçe Başkanımız Tarık Coşkun’un açıklamalarından nasıl kamuoyu tatmin olmadıysa bende tatmin olmadım. Bunu kendisine de söyledim. Bu kendisinin bileceği bir iştir. Bu iş hukuki mecraya taşınabilirdi, basından sorular alarak kendini daha net savunur pozisyonda olabilirdi. İddialara belge ve bilgilerle cevap verebilirdi” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi