Zonguldak merkeze bağlı Kilimli Beldesi´nde yaşayan Türkiye Taşkömürü Kurumu´ndan emekli 6 çocuk babası Paşa Kazım Hamzaçebi, 1.5 ay önce kalp ameliyatı geçirdiği Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi´nde tedavi altındayken dün yaşamını yitirdi. Paşa Kazım Hamzaçebi için Kilimli´deki Ulu Camii´nde öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Cenazeye Mehmet Akif Hamzaçebi´nin yanında CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı CHP´li Muharrem Akdemir, Gelik Belde Belediye Başkanı AK Parti´li Hasan Fahri Yıldırım ve vatandaşlar katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Haberal da cenazeye çelenk gönderdi.

Öğle namazının ardından, Paşa Kazım Hamzaçebi ile aynı beldede yaşayan ve bağırsak kanserinden ölen 67 yaşındaki Sebahat Aygün için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Yapılan duanın ardından Hamzaçebi, Soğuksu Mahallesi´ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Taziyeleri kabul eden Mehmet Akif Hamzaçebi, daha sonra Ankara´ya döndü.
Editör: Pusula Gazetesi