CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Zonguldak´ın Ereğli İlçesi´nde partisince düzenlenen, ´Milli Merkez Anayasa Forumu´ toplantısı öncesi CHP İlçe Başkanlığı´nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Genç, gazetecilerin çözüm sürecine yönelik sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın, Abdullah Öcalan ile anlaştığını savunan Genç, şöyle konuştu:

"Öcalan, BDP milletvekilleri ile İmralı´daki görüşmesinde, ´Tayyip Erdoğan´ı biz iktidara getirdik´ dedi. PKK ile AKP´lilerin tek hedefi var. Nitekim Abdullah Öcalan mektubunda da ´Bin sene Türkler ve Kürtler İslam bayrağı altında yaşadı. Artık bu Cumhuriyet rejimi bir sömürü, bir işkence rejimidir. Bunu yıkacağız´ diyor. Abdullah Gül de Tayyip Erdoğan da verdikleri beyanatlarda bu açıklamaları çok olumlu bulduklarını söylüyorlar. Dolayısıyla onların bir hedefi var. Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkıp laikliği ortadan kaldırmak. Tamamen İslam dini, İslam bayrağı altında yaşamaktır."

Ergenekon davası kapsamında tutklu bulunan milletvekillerinin mevcut yasalarda suç teşkil edecek bir durumunun olmadığını savunan Genç, şöyle devam etti:

"Türkiye´de hukuk da yok, mahkeme de yok. 3 milletvekilimizin de bugünkü mevcut yasalar karşısında suç teşkil edecek hiç bir suç unsuru yok. Ama Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, başta ordu mensupları, bilim adamları, milletvekillerini haksız hukuksuz tutuklatarak, bunun karşısında da ´Bak görüyor musunuz, CHP milletvekillerine dahi sahip çıkamıyor´ izlenimini yaratıyor. Ama biz milletvekillerinin tutuksuz yargılanması için 3 defa TBMM´ye kanun teklifi verdik, önerge verdik. AKP´liler reddetti. Elimize silah alıp cezaevini basıp onları zorla çıkaracak halimiz yok."

GENÇ, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi´nde düzenlenen ´Milli Merkez Anayasa Forumu´ konulu panele katıldı. Genç, başkanlık sisteminin gelmesi durumunda sonuçlarının çok kötü olacağını söyledi. Kamer Genç, "Tayyip Erdoğan Başkanlık sistemini aldığı zaman ne yapacak? Kararname ile memleket yürütecek. Ne diyecek? ´Efendim ben Cumhuriyeti kaldırdım´ diyecek. Var mı karşısında duracak bir adam? ´Ben laikliği kaldırdım´ diyecek. Var mı ki karşısında, seçimde karşısına çıkabiliyor musunuz?" dedi. Başkanlık sisteminin gelmesi durumunda yargı diye bir şeyin olmayacağını savunan Genç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adam o konuda yetkiyi aldıktan sonra kimse kolay kolay karşısına çıkamaz. Çünkü yargı diye bir şey olamaz. Zaten biliyorsunuz ki orduyu aşağı yukarıya çökertti. Ordunun yerine bir Polis teşkilatı kurdu. Polis teşkilatı içerisinde Güvenlik Müsteşarlığı diye bir müsteşarlık kurdu. Onun içine El-Kaide’den Hamas’tan adamlar getirdi ve oraya yerleştirdi. Türkiye’ de bir yandan bunları yaparken kendisine karşı gelecek insanları da katledecek bir mekanizma kuruyor. Biz komisyon olarak bu durumun getirdiği düşünceleri öğrendik öğreniyoruz, kamuoyuna bunları söylüyoruz. Meclis komisyonun da buna karşı koyacağız."

Panel, Karadeniz Bölge ve Garnizon eski komutanlarından emekli Tuğamiral ve gazeteci yazar Türker Ertürk´ün konuşmasının ardından sona erdi
Editör: Pusula Gazetesi