Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası, Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerini Çanakkale’ye gönderdi. Geziye katılan 55 kişilik grup, Çanakkale’de 2 gün boyunca Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ağırlandı. Geziye öğrencilerin başında Okul Müdürü Recep Bayar, Müdür Yardımcısı Nilgün Çelik ve Almanca Öğretmeni Sebahattin Tekin ile Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Alper Püren ve Basın Danışmanı Kamuran Mısırlı da katıldı.

Gelibolu Öğretmenevi’nde yapılan kahvaltı ile başlayan gezi programının ilk gününde Gelibolu Yarımadası’ndan bulunan çok sayıdaki anıt, şehitlik ve merkezin ziyareti yapıldı. Çanakkale Tanıtım Simülasyon Merkezi’nde savaşı ilk başlangıcından itibaren çeşitli canlandırmalar ve 3 boyutlu gösterilerle birebir yaşayan öğrenciler, 57’nci Alay Şehitliği, Conkbayırı Savaş Alanı ve Siperler, Namazgâh Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, 261 Rakımlı Tepe ziyaretlerinde de atalarımızın verdiği mücadeleyi alan kılavuzu Sefer Göztepe’nin anlatımı ile yerinde öğrendiler ve duygulu anlar yaşadılar.

Gelibolu Yarımadası’nın gezilmesinin ardından Eceabat’tan feribotla Çanakkale’ye geçilerek konaklama için Çanakkale Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi’ndeki konaklama tesislerine gidildi. Akşam yemeğinin ardından Çanakkale boğazının eşsiz manzarasına sahip tesislerde kalan öğrenciler, ertesi günkü gezi programına da dinlenmiş olarak katıldılar.

Gezinin ikinci gününde kahvaltının hemen sonrasında Rehber Berrin Özçelik eşliğinde Çanakkale merkezindeki Çimenlik Kalesi ve aynı alanda bulunan Nusrat Mayın Gemisi ile Çanakkale Müzesi’ni gezen öğrenciler, bu yerlerde de ayrıntılı bilgi sahibi oldular. Gezinin son bölümünde tarihi Aynalı Çarşı’yı gezerek, alışveriş yapma imkânını da bulan öğrenciler, kordondaki Truva Atı maketini de gördükten sonra şehir gezisi yaptılar ve aynı günün akşamında Çaycuma’ya döndüler.

Geziye katılan öğrenciler, böyle bir geziye daha önce katılmamış olmaları ve Çanakkale’ye gitme imkânlarının olmaması nedeniyle bu fırsatı kendilerine sağlayan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederek, geziden duydukları memnuniyeti her fırsatta dile getirdiler.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık da, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Öğrencilerimize daha önce söz verdiğimiz gibi bu geziyi organize ettik. Gezinin, açılış törenimizin hemen ardından olması ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerinin olduğu haftada gerçekleştirilmiş olması da ayrı bir önem taşımaktadır. Öğrencilerimizin çoğu belki de il dışına ilk kez bu anlamlı gezi ile çıktılar. Vatan topraklarının her santimetrekaresinin ne zorluklarla savunulduğunu yerinde gördüler ve vatanına sahip çıkmanın önemini unutmamak üzere bir kez daha öğrendiler. Geziden duydukları memnuniyet bizim için gurur vericidir. Ayrıca bizim için okulun binasının güzelliği, mükemmelliğinden daha önemlisi, o binada eğitim ve öğretim gören gençlerimizin güzelliği, mükemmelliği ve başarılarıdır. Öğrencilerimizin başarısının da destekçisi olarak her zaman okulumuzun yanındayız ve öğrencilerimizin başarısının da takipçisi olacağız.”

Editör: Pusula Gazetesi