İşadamlarından oluşan heyet, ciddi iş bağlantıları ile Zonguldak&[#]8217;a döndü. Heyet, ikili iş görüşmeleri kapsamında ilk olarak Wyoming Eyaleti&[#]8217;ne hareket etti. Burada Wyoming Valisi Matt Mead ile bir araya gelen heyet, ikili temaslarda bulundu. Vali Mead, Zonguldak heyetinin samimiyet ve sıcaklığından etkilendiğini belirterek, &[#]8220;Ofisim emrinizdedir. Burada gerçekleştireceğiniz her türlü bağlantıda sizlere burada destek olmak için var olduğumuz ifade etmek istiyorum&[#]8221; şeklinde samimi bir açıklamada bulundu. Karşılıklı konuşmaların ardından heyet, Vali Matt Mead ile hatıra fotoğrafı çektirerek, valilikteki temaslarını noktaladı.

Programın devam eden kısmında Wyoming Belediyeler Birliği, Wyoming Odalar Birliği ve ABD Wyoming Eyaleti&[#]8217;nde faaliyet gösteren şirketler ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Yemek ile başlanan programda karşılıklı sunumların ardından firmalar arası ikili görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde hayvancılık, inşaat, enerji ve maden sektöründe ciddi bağlantılar gerçekleştirildi. Programın Wyoming&[#]8217;de devam eden kısmında Wyoming Valisi, Eyalet Senatörü ve Milletvekilleri, Eyalet Savcısı ve işadamlarının katılımlarıyla &[#]8220;Türk Kültür Günü Resepsiyonu&[#]8221; gerçekleştirildi.

İşbirliği&Ticaret Heyeti kapsamında ikinci durak ise, Colarado Eyaleti oldu. Colorado Eyaleti&[#]8217;nde temaslarını sürdüren Zonguldak heyeti, Colorado Ekonomi Bakanlığı&[#]8217;nda, teşvikler, destekler, Türkiye ile gerçekleştirilen ithalat ve ihracat kalemleri ile anahtar sektörlerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumu programının ardından Colorado Denver Metro Ticaret Odası&[#]8217;nda ABD&[#]8217;li firmaların katılımları ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Ticaret Odası Başkan Yardımcısı tarından karşılanan Zonguldak heyeti, Ticaret Odası&[#]8217;nın sunumunun ardından, Oda üyeleri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Kaya gazı, taşkömürü ve alçı üretimi noktasında gerçekleştirilen görüşmeler 3 saat sürdü. Ticaret Odası Başkan Yardımcısı&[#]8217;na programın ardından plaket takdim edildi. Denver Metro Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, kapanış konuşmasında, &[#]8220;Türkiye ile ABD Colorado Eyaleti arasında parlak bir gelecek görüyorum. Bundan sonra devam edecek ilişkilerimiz geleceğimiz açısından umut verici olduğunu düşünüyorum. Özellikle Zonguldak ve Denver şehirleri arasındaki temaslar, iki ülke ticaret işbirlikleri açısından son derece önemli. Karşılıklı olarak birbirimizi tamamlayacak kalemlere sahibiz ve biz bunları değerlendirmeliyiz&[#]8221; şeklinde konuştu. Burada yapılan görüşmelerin ardından Colorado Eyaleti Valilik Köşkü&[#]8217;nde seçkin davetlilerin katılımlarıyla &[#]8220;Türk Kültür Günü Resepsiyonu&[#]8221; gerçekleştirildi. Resepsiyona katılan seçkin davetliler, Zonguldak&[#]8217;tan gelen Türk heyetini resepsiyonda ayakta alkışlayarak, memnuniyetlerini ifade ettiler.

Zonguldak heyeti, son olarak Los Angeles şehrine geçerek, burada ikili görüşmeler gerçekleştirdi ve ardından ülkeye döndü.

ZONİAD Başkanı Ömer Gülay, ABD gezisiyle ilgili yaptığı açıklamada, &[#]8220;Zonguldak İşadamları Derneği, geleceği gören vizyonu ve prensipli çalışmaları ile Zonguldak&[#]8217;a kazandırmaya devam ediyor. Zonguldak sahip olduğu bu değerle şirketlerini uluslar arası arenaya çıkartıyor. Zonguldak İşadamları Derneği, ülkesine, şehrine inanmış işadamlarının neler yapabileceğini kurduğu iş bağlantıları, gerçekleştirdiği akılcı organizasyonlar ile bir kez daha göstermiş oldu. Zonguldak İşadamları Derneği, sahip olduğu organizasyon yeteneği ile sadece iş bağlantıları kurmakla kalmıyor, ülkemizi binlerce kilometre uzaklıkta hakkıyla temsil ederek, bir gururu daha bizlere yaşatmış oluyor. Zonguldak, sahip olduğu küresel markası ZONİAD ile geleceğini inşa ediyor&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi