Törene; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Ercan Balçık, Cumhuriyet Başsavcısı İmren Yılmaz, Emniyet Müdürü Timur Özgen, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, şehit yakınları, daire ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Kolej Müdürü Seçkin Ünsal’ın açılış konuşmasından sonra Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Başçık, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında şunları söyledi:

“Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusal bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk ulusunun neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. 3 Kasım 1914’da başlayıp 18 Mart 1915’de biten Çanakkale Savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran, 1’inci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, Türk ulusunun neleri başarabileceğini gösteren, başta büyük önderimiz olmak üzere Türk’ün gücünü dünyaya kanıtlayan, en önemlisi ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten bir zaferdir. Sizin kanlarınızla suladığınız kutsal topraklar, emanet olarak muhafaza edilecektir. Şehit aileleri; sizler de değerli şehitlerimizin emanetisiniz. Bu onurlu mücadelede çocuklarınız, eşleriniz, kardeşleriniz, babalarınız en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine yükseldiler.”

Öğrencilerin hazırladığı Çanakkale oratoryosu, ödül töreni ve Çaycumalı şehitlerin tanıtımından sonra şehit ailelerine protokol tarafından şanlı Türk bayrağı takdim edildi. Takdim sırasında aileler gözyaşını tutamadı. Şehit ailelerine yemek ikramının ardından anma programı sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi