Çakır, ziyarette, Türk Metal Sendikası ile bundan sonraki süreçte sürekli istişare halinde olacaklarını belirterek, “Göreve geldikten sonra teşkilatımızı ziyaret ettiniz. İadeyi ziyarette bulunuyoruz. Ereğli’nin sorunları ortak... Bu ortak sorunlardan Ereğli’mizi bir an önce kurtarmamız lazım. Burada sizinle de birlikte hareket edeceğiz. Türk Metal Sendikası sürekli istişarede bulunacağımız bir sivil toplum kuruluşudur. Bunun yanında Erdemir ailesinin en büyük kuruluşu olması ve Ereğli’nin kitlesel olarak en büyük sendikası olması nedeniyle her türlü konuyu rahatlıkla paylaşabileceğimiz bir sendika. Sendika başkanımızda sağ olsun, her zaman o yakınlığı bulduğumuz bir başkanımız. Kendisine tekrar bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, teşkilatı adına AK Parti heyetine teşekkür ederek, “Teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Bizi ziyaret etmeniz, istişare etmeniz sizin güzelliğiniz. İstişare olması her zaman Ereğli’nin ihtiyaç duyduğu noktadır. Yönetiminizi oluşturduktan sonra her zaman bizimle istişare halinde oldunuz, bundan da biz teşkilat olarak mutluluk duyduk. Her zaman söylüyorum Ereğli’nin menfaatleri anlamında biz sivil toplum örgütleri ve siyasilerle bir arada oluruz. Bu istişarelerin geçmişte eksik kaldığını biliyorum Ereğli’de. İnşallah bundan sonra da daha sıkı istişare ederek Ereğli için güzel şeyler yaparız, altına da imza atarsınız biz mutlu oluruz. Ben teşkilatım adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Habercilerin, Erdemir’de çalışanların siyasi parti üyelikleri konusunda düşünceleri sorulan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, “Hiçbir zaman siyasi sınıf ayrımı yapmadık. Biz emeğin yanında olan bir sendikayız. Bundan da mutluluk duyuyoruz” dedi.

Habercilerin, “Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Fatih Tar ile AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın buluşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?”sorusuna da Odabaş, “Yeni bir basın bürosu gibi açıklamada bulunanlar var, gidin ona sorun nasıl değerlendiriyormuş” şeklinde yanıt verdi.

AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı’nın ziyaretinde, Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Metin Ercan ve Mali Sekreteri Sedat Taşdelen de hazır bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi