AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Bloomberg HT Televizyonunda, Ali Çağatay&[#]8217;ın hazırlayıp sunduğu Anahaber Bülteninin konuğu oldu.

Bloomberg HT&[#]8217;nin Ankara Stüdyosu&[#]8217;ndan programa konuk olan Candan, bilişim eğitmenlerinin yaşadığı sorunlara ilişkin soruları yanıtladı.

Ana Haber sunucusu Ali Çağatay&[#]8217;ın, Türkiye&[#]8217;nin bilişimle ilgili problemlerinin konuşulduğu programda sorularını yanıtlayan Candan, Türkiye&[#]8217;nin 2 binli yıllardan önce emekleme döneminde olduğunu belirterek, &[#]8220;Türkiye aslında 2000&[#]8217;li yıllardan sonra bilişim dünyasına adım attı diyoruz. Ondan önce bir emekleme dönemiydi şeklinde tanımlanabilir. Artık 2000&[#]8217;li yıllar bilişim yılı olacaktır. Milli eğitim bakanlığı bunun zamanında farkına vardı ve birçok fakültelerde bilişimle ilgili bölümler açtı. Bunlardan biri de bilgisayar ve eğitim teknolojileri bölümü. Bunun haricinde bilgisayar mühendislikleri bölümü açıldı, buna bağlı diğer birçok bölümlerde açıldı. Sizin gösterdiğiniz haritaya bakarsanız yeşil olan bölüm sadece İstanbul&[#]8217;du yani endüstrinin aynı zamanda finans sektörünün aynı zamanda üretim merkezinin en yoğun olduğu bölge İstanbul bölgesi. Ona paralel olarak bilişimin en yüksek kullanıldığı bölge de o bölge. Demek ki bilişimle beraber bölgenin geliri de doğru orantılı&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi