Başesgioğlu, Vali Erdal Ata, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen ile birlikte Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nde tedavi gören Zonguldak İşitme Engelliler Basketbol Takımı´nın sporcuları Samet Kaymak ve Yavuz Topal, kulüp yöneticileri Turhan Girgin ve Necati Temek ile araç şoförü İsa Nuri Fidanboy´a geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Beyin, plastik ve göğüs cerrahisi bölümlerinde yatan diğer hastalara da geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Başesgioğlu, doktorlardan yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

-KULÜP ZİYARETİ-

Bakan Başesgioğlu, daha sonra Zonguldak İşitme Engelliler Kulübü´nü ziyaret ederek, başkan Ertan Tamtürk ile görüştü. Tamtürk, pazar günü yaşanan kazanın ardından yaralı sporcuların hastanede görevlilere dertlerini anlatamadıklarını belirterek, ´´Özellikle acil servislerde işitme engellilere yönelik tercüman bulundurulmasını istiyoruz. Ayrıca, Bolu´da tedavi gören sporcumuzla da ilgilenebilirseniz seviniriz´´ dedi.
Sporcunun adını alan Başesgioğlu, yaralı sporcuyla ilgilenildiğini ancak yine de Vali ile konuyu görüşeceğini kaydetti. Bakan Başesgioğlu, trafik kazasından dolayı çok üzüldüklerini de vurgulayarak, şunları söyledi:
´´Kazada 2 arkadaşımızı kaybettik, Allah rahmet eylesin. Yaralı arkadaşlarımız var. Yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah, Bolu´daki arkadaşınız da zamanla sağlığına kavuşur. Kentteki yaralıların hayati tehlikesi yok.
Kulüp konusunda arkadaşlarımız yardımcı oluyorlar. Belediye de destek sağlıyor. Sizi yalnız bırakmayacağız. Keşke o kaza olmasaydı da daha başka şeyler konuşabilseydik. Engellilerimiz için spor fevkalade bir araç, hayata tutunmanın bir yolu. O yüzden kaza sizi yıldırmasın. Acınız büyük ama sportif faaliyetler devam edecek. Ben de elimden gelen yardımı yapacağım.´´
Bakan Başesgioğlu, kazanın ardından okul müdürlerinin işitme engelli çocukları takıma göndermek istemediğinin bildirilmesi üzerine de ´´Sorumluluk gelmemesi için olabilir. Arkadaşlarımız gerekli görüşmeyi yaparlar´´ dedi.

-KAZA-
Konya´daki spor müsabakalarından dönen Zonguldak İşitme Engelliler Basketbol Takımı´nı taşıyan İsa Nuri Fidanboy (53) yönetimindeki 67 DN 167 plakalı araç, 22 mart gecesi Devrek´in Dorukhan Tüneli çıkışında takla atmış, kazada, antrenör Dinçer Durmuş ile sporculardan Orhan Akkuş yaşamlarını yitirmişti.
Aralarında sporcu ve teknik personelin bulunduğu 13 yaralı Bolu ve Zonguldak´taki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.
Editör: Pusula Gazetesi