ZONGULDAK’ın Çaycuma İlçesi’nde 17 yaşındaki Recep Işık, köprüden atlayarak intihar etti.

Olay, saat 17.30 sıralarında Çaycuma Köprüsü’nde meydana geldi. Köprü üstünde yürürken bir anda korkulukların diğer tarafına geçen Recep Işık, Filyos Çayı’na atladı. Kaya parçasına tutunan Işık, Çaycuma Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin uzattığı halata tutundu. Kıyıya doğru yaklaşık 10 metre çekildikten sonra Işık, ‘Çok üşüyorum’ diyerek halatı bıraktı. Çayda sürüklenen genç bir süre sonra gözden kayboldu. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Işık’ın atlarken ‘Seviyorum’ diyerek bağırdığı ileri sürüldü. Zonguldak’ta Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de Çaycuma İlçesi’ne giderek çayda arama çalışması başlattı. Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili soruşturma başlatırken Işık’ın atlamadan önce köprüde bıraktığı nota el konuldu.

GENCİ 30 KİŞİLİK EKİP ARIYOR


Zonguldak´ın Çaycuma İlçesi´nde, köprüden Filyos Çayı´na atlayarak intihar eden Recep Işık, 30 kişilik ekip tarafından aranıyor. İstanbul´da bir restoranda garson olarak çalışan Işık´ın, Bartın Üniversitesi´nde okuyan kız arkadaşına evlenme teklif ettiği, ´hayır´ cevabı alması üzerine de bunalıma girmiş olabileceği belirtildi.

Yaklaşık 1 yıldır İstanbul´da bir restoranda garson olarak çalışan Recep Işık, Bartın´da sevgilisiyle görüştükten sonra dün akşam ilçe girişindeki Çaycuma Köprüsü´nden Filyos Çayı´na atladı. Yaklaşık 15 metreden düştüğü çayda kaya parçasına tutunan Işık, itfaiye ekibinin çabasına rağmen kurtarılamadı. Recep Işık, geçen yıl 6 Nisan´da atladığı köprünün yanındaki diğer köprünün çökmesiyle 15 kişinin yaşamını yitirdiği Filyos Çayı´nda akıntıya kapılarak kayboldu. Recep Işık, akıntıya kapılarak kayboldu. Akşam AFAD ekibinin yaptığı arama çalışmalarında Recep Işık bulunamadı.

Sabah, 16 kişilik AFAD ekibinin yanında Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü´nden 10 ve İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi´nden de 4 olmak üzere toplam 30 kişilik ekip yeniden arama çalışması başlattı. Deniz Polisi´nin dalgıç ekibi, köprünün yakınındaki bölgede çayın içinde arama yaptı. AFAD´ın bir ekibi botla çayın içinde, diğer ekipler de çayın kenarlarında yaklaşık 1 kilometrelik alanda tarama yaptı. Yapılan çalışmalarda Recep Işık bulunamadı.

BABASINA EVLENMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞ

Çorum´un Osmancık İlçesi´nden Çaycuma´ya gelen Recep Işık´ın babası inşaat işçisi Hamit Işık ve diğer yakınları ise ekiplerin çalışmasını üzüntü içinde izledi. Oğlunun geçen hafta işyerinden izin alarak eve geldiğini anlatan Hamit Işık, şöyle konuştu:

"Cuma günü Osmancık´tan İstanbul otobüsüne bindirdim. Ben İstanbul´a gittiğini sanıyordum. Ama o Bartın´a gitmiş. Bartın´dan sonra da Çaycuma´ya gelmiş. 1 yıl önce internet üzerinden bir kızla tanışmış. 4- 5 ay önce bana söylemişti. Bu gelişinde evlenmek istediğini söyledi. Ben de ´Askerden geldikten sonra düğün yaparız´ dedim. O, ´Askerden önce yüzük takalım´ dedi. Ben alttan aldım, ´bakarız´ dedim. Buraya gelmiş, kızla görüşmüş. Hatta telefonunu da kıza vermiş. Nasıl oldu, ben anlamadım."

Recep Işık´ın, Bartın Üniversitesi´nde okuyan sevgilisine evlenme teklif ettiği, ´hayır´ cevabı alması üzerine de bunalıma girmiş olabileceği belirtildi. Recep Işık´ın, sosyal paylaşım sitesi Facebook´taki sayfasına da ´On parmağında on marifet olmasına gerek yok, birinde yüzüğümüz olsun yeter´ yazması dikkat çekti.
Editör: Pusula Gazetesi