Ereğli´de oturan 3 kişinin, 6 ay önce dolandırıldıklarını iddia ederek polise başvurması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Kurdukları şirketler ile devleti ve halkı dolandırdıkları belirlenen suç örgütü üyelerinin 7 ildeki evlerine 3 gün önce eş zamanlı baskın yapıldı. Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Aydın ve Kırıkkale´de yapılan baskınlarda 3´ü kadın 27 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda bir miktar külçe altın, para ve evraka el konuldu.

Ereğli´ye getirilen ve yaklaşık 300 kişiyi dolandırdıkları ileri sürülen şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. Savcılık, 7 kişiyi serbest bırakırken, 20 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 2´si kadın 7´si, yaklaşık 14 saat süren mahkeme sonucunda, ´nitelikli dolandırıcılık´, ´vergi kanununa muhalefet´ ve ´mal varlığı değerlerine zarar vermek´ suçlamasıyla tutuklandı. Diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar, adliye önünde bekleyen yakınlarıyla ilçeden ayrıldı. Tutuklananlar ise hastanedeki doktor kontrollerinin ardından Bartın Cezaevi´ne gönderildi.
Editör: Pusula Gazetesi