Zonguldak kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV), TMMOB Mimarlar Odası Çaycuma Temsilciliği ve KESK’e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan “1’inci Çaycuma Sanat Günleri”, 21-29 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Organizasyona katkı veren kurum ve kuruluşların temsilcileriyle sanatçıların katıldığı toplantı, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Çaycuma Sanat Günleri’nin organizasyonunu ZOKEV üstlenirken, TMMOB Mimarlar Odası Çaycuma Temsilciliği ile Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği de organizasyonu destekleyen kurumlar olarak yerini aldı.

İlk kez sergi açacak olan maket sanatçıları dikkati çekerken, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren ünlü ressam Osman Zeki Oral’ın resim sergisi de Çaycuma Sanat Günleri’ni taçlandıracak.

Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden çok önemli dereceler kazanarak Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil eden fotoğraf sanatçısı Şafak Tortu’nun fotoğraf sergisi de Çaycuma Sanat Günleri’nde önemli bir yer tutuyor.

ZOKEV Başkanı ve karikatürist Kürşat Coşgun, merhum Çaycumalı karikatürist Sezai Oruç’u anma etkinliğinde karikatür severlere seslenirken, Sezai Oruç’u ve karikatür sanatındaki yerini anlatacak.

Çaycuma Sanat Günleri içinde, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi, Kütüphaneler Haftası kutlama programı etkinliği olarak çocuk edebiyatı yazarı Aytül Akal imza ve söyleşi yaparak okurlarına seslenecek.

“Kelebeğin Rüyası” filmindeki katkılarıyla dikkatleri üzerine çeken ve Rüştü Onur’un bilinmeyen mektupları ve şiirlerini gün yüzüne çıkararak önemli bir görevi üstlenen Devrekli şair İbrahim Tığ, “Rüştü Onur/Mektubun Avucumda” adıyla yayınlanan kitabını 21 Mart Dünya Şiir Günü okuyucularına imzalayacak.

Katılımcı sanatçılar izleyicilerle atölye çalışmaları da yapacak. Sergiler, 29 Mart 2013’e kadar açık kalacak.

Çaycuma Sanat Günleri’nin programı şöyle:

21 Mart 2013 Perşembe

Saat: 18.00: Sergilerin Açılışı ve Kokteyl

Fotoğraf Sergisi: Şafak Tortu-Sedat Kısa

Gemi Maketleri Sergisi: Gökşin Türkhan

Ev Maketleri Sergisi: Ali Gökçeoğlu

Uçak Maketleri Sergisi: Metin Gültop

Resim Sergisi: Osman Zeki Oral

Deniz Ürünleri Süsleme Sergisi: Mehmet Türkçelik

Çevre Konulu Karikatür Sergisi: Mimarlar Odası Çaycuma Temsilciliği

Saat18.30: Dünya Şiir Günü Etkinliği

Dünya Şiir Günü Bildirisinin Okunması

Şiir Dinletisi

Saat 18.45: Söyleşi ve İmza Günü-İbrahim Tığ

23 Mart 2013 Cumartesi

Saat: 16.00: Sezai Oruç Anma Etkinliği

Sunum: Kürşat Coşgun

24 Mart 2013 Pazar

Saat 14.00: Atölye Çalışması

Doğal Ürünlerden Doğaçlama Süsleme Sanatı

Mehmet Türkçelik

29 Mart 2013 Cuma

Saat 09.30: Kütüphaneler Haftası Kutlama Programı

Söyleşi ve İmza Günü-Aytül Akal

Editör: Pusula Gazetesi