Maden Şehitleri Zonguldaklı Dağcılar Tarafından İlimizin En Yüksek Zirvesi Olan Keltepe’de Anıldı. 3 Mart Pazar günü Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin en yüksek zirvesi olan, 2.000 m. rakımlı Keltepe’ye yapılan ve 38 dağcının katılımıyla gerçekleştirilen faaliyette, başta 3 Mart 1992 yılında Kozlu da kaybettiğimiz 263 maden şehidimiz ve tüm maden şehitlerimiz adına, 6 saatlik yorucu bir tırmanıştan sonra varılan zirvede saygı duruşu yapılmış; saygı duruşu öncesi yapılan konuşmada çağdaş ülkelerde bu tür ölümlü kazaların ve kayıpların neredeyse hiç yaşanmadığı vurgulanarak; insanlarımızın maden ocaklarında veya başka iş kollarında ekmek parası uğruna ölmelerinin kader olmadığı; bu trajedi ve acılı durumun ortadan kaldırılması için tüm yetkililerin alınacak önlemlerle ilgili olarak görevlerini yerine getirmeleri gerektiği ifade edilmiştir.

Dağın zirvesinde yapılan tören bitimi sonrası yaklaşık 3 saatlik dönüş yolu kat edildikten sonra otobüslere binilerek Zonguldak’a döndüler.

Konu hakkında açıklama yapan Dağcılık İl Temsilcisi Rahmi Üder, “Bu sene 5.sini gerçekleştirdiğimiz ve artık geleneksel hale gelen “Maden Şehitlerini Anma Tırmanışı” na katılan tüm sporcu arkadaşlarımıza, katkılarını esirgemeyen Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi ve Genel Maden İşçileri Sendikası ile konuya duyarlılık göstererek bölge halkına duyurulmasını sağlayan basın çalışanlarına teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız. “ dedi.

Editör: Pusula Gazetesi