Gökçebey ilçesine bağlı Karapınar Köyü´nde oturan Hatice E., önceki sabah saatlerinde Zonguldak kent merkezinde Kordonboyu´nda bir süre bankta oturduktan sonra demir korkulukların üzerine çıkıp denize atladı. Çevredekilerin haber vermesiyle polis ekipleri Kordonboyu´na yönlendirildi. O sırada yakında bulunan Asayiş Şube´de görevli sivil polis memuru Uğur Gençoğlu, kıyafetlerini çıkarmadan denize atladı. Gençoğlu, suda çırpınan kadını boğulmak üzereyken çevredekilerin de yardımıyla denizden çıkardı.

Hatice E.´nin tedavisi, kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nde sürüyor. Hayati tehlikeyi atlattığı belirtilen ve psikolojik tedavi uygulanan Hatice E.´nin, birkaç gün içinde taburcu edileceği bildirildi. Hatice E.´nin, 2011´de de aynı hastanenin psikiyatri servisinde 2 kez tedavi gördüğü belirtildi.

BABASI İLE YAŞIYOR

Annesi 1996´da ölen ve babası 79 yaşındaki Ali E. ile yaşayan Hatice E.´nin, 3 evlilik yaptığı ve ilk eşinden 1 çocuğu olduğu belirtildi. Karapınar Köyü Muhtarı Ahmet Eserli, Hatice E.´nin yaklaşık 10 yıl önce yaptığı 3´üncü evliliğinin, psikolojik sorunları nedeniyle kısa sürdüğünü söyledi. Muhtar Eserli, "Hatice E.´nin uzun yıllardır psikolojik rahatsızlığı var. Köyde kimse onunla konuşmaz. 2 kız kardeşi de konuşmuyor. Babasıyla birlikte yaşıyor. Babası da hasta zaten&[#]8230; Niye intihara kalkıştı bilen yok" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nün, Hatice E.´nin aile durumuyla ilgili inceleme başlattığı belirtildi. Müdürlük yetkilileri, tedavisinin ardından Hatice E. ile görüşeceklerini ve nasıl bir yardımda bulunacaklarına karar vereceklerini söyledi. İnceleme sonunda kendisi talep ederse Hatice E.´nin Kadın Konuk Evi´ne yerleştirilebileceği bildirildi.
Editör: Pusula Gazetesi