Yayın öncesinde Peker´e çiçek veren Sağtekin; "Tümer ağabeyimiz seçilirse ilçemize önemli hizmetler yapacağından şüphemiz yoktur. Radyo Aktif olarak kendisine her zaman destek olmaya hazırız" şeklinde konuştu.


Canlı yayında projelerini anlatan ve dinleyicilerin sorularını cevaplandıran Peker, sık sık Ak Parti Çaycuma Belediye Başkan Adayı Mithat Gülen´i eleştirerek; "Gülşen´in vaat edip yapamadığını biz yapacağız" dedi.


Gülşen´in başarısız olduğunu ve para verene hizmet getirdiğini söyleyen Peker; "Biz herkese eşit hizmet vereceğiz. Gülşen mega kent dedi, bayanlar tuvaletini bile sattı. Kapalı pazaryerini bayanlar tuvaleti ile birlikte biz yapacağız. Filyos Irmağı kenarını düzenleyeceğiz. Çaycuma Belediyesi bünyesinde Mezarlıklar Müdürlüğü kuracağız. Öğretmen tayinleriyle uğraşmayacağız. Kenar mahalleleri kirlilikten kurtaracağız. Atıl haldeki Belediye binasını öğrenci evi olarak kullanabiliriz. Belediye taşınmazları satılamaz. Kapalı otoparkı biz yapacağız. Belediye´de tasarrufa gideceğiz. Mesela ben Ankara´ya makam aracımla gitmem. İktidar partisinden olmamamın da borçlar açısından dezavantaj olacağını zannetmiyorum. Projelerimiz arasında TOKİ yok. Çünkü ilçede çok boş daire var. TOKİ´yi Çaycuma´ya getirip müteahhitlere de zarar vermek istemiyoruz" dedi.


İşadamı Zeki Yurtbay´ı seçim malzemesi olarak kullanmadığını söyleyen Peker; "Yurtbay´ın fabrika kurması aylar öncesinden belliydi. Kiremit fabrikasında 200, bisküvi fabrikasında ilk etapta 300 olmak üzere binin üzerinde kişi çalışacak. Biz başarılı olacağımıza inanıyoruz. Benim Belediye Meclis Üyesi Adaylarım arasında iki tane Başkan Adayı olmuş kişi var. Ayrıca yedekler de asiller kadar değerli" dedi.


Ayrıca Mithat Gülşen´in futbolu hiç bilmediğini söyleyen Peker, Çaycumaspor´un başarısızlığını yönetimine bağladı.

Editör: Pusula Gazetesi