Ukrayna, Gürcistan, Macaristan ve Bulgaristan&[#]8217;dan gelecek olan dünya çocukları, Çaydeğirmeni&[#]8217;nde &[#]8220;23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı&[#]8221; kutlamalarına yöresel müzik aletleri, kıyafetleri ve danslarıyla renk katacak. Organizatörlüğünü Zonguldak HASAD&[#]8217;ın yapacağı program hakkında bilgi vermek üzere HASAD Başkanı Orhan Yazıcı, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş&[#]8217;i ziyaret etti.

HASAD Başkanı Yazıcı, ziyarette yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

&[#]8220;23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Çaydeğirmeni beldesine Macaristan, Bulgaristan, Gürcistan ve Ukrayna olmak üzere 4 ülkeden 100 civarı dansçı öğrenciyi Çaydeğirmeni&[#]8217;ne davet edeceğiz. Amacımız bu tür organizasyonlar düzenleyerek, ülkeler arası kültür kaynaşması yaşanmasıdır. Çeşitli ülkelerden konuk edeceğimiz çocuklar yöresel kıyafetleriyle, danslarıyla, müzik aletleriyle 23 Nisan kutlamalarına ayrı bir coşku katacaktır. Organizasyona vermiş olduğu desteklerinden dolayı Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş&[#]8217;e teşekkür ediyorum.&[#]8221;

Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ise, ziyarette yaptığı konuşmada, &[#]8220;Amacımız; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı&[#]8217;nı anlamına ve amacına uygun olarak kutlamak, dünyayı bir birine yakınlaştırmak, kültürümüzü tanıtmak ve değişlik kültürleri tanımaktır. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda dünya çocuklarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere beldemize davet ettik. Bu tür organizasyonlar ülkemizin ve beldemizin tanıtımına ve dünyada barışın sağlanmasına katkı sağlamaktadır. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen HASAD Başkanı Orhan Yazıcı&[#]8217;ya teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi