Zonguldak Kozlu minibüs hattında çalışan şoför esnafı, Bülent Ecevit Üniversitesi güzergahından yolcu almak için bir süre önce mahkemeye başvurdu. Mahkeme

şoför esnafının lehine karar verince güzergah üzerinden yolcu taşımaya başladı.

Bu kez de aynı güzergah üzerinden yolcu taşıyan Terminal-İncivez hattında çalışan minibüs esnafı, konuyu İl Trafik Komisyonu´na taşıdı. Belirlenen güzergah çerçevesinde yolcu alması yasaklanan Zonguldak- Kozlu minibüsleri için yalnızca yolcu indirme kararı çıktı. Durumdan haberi olmayan üniversite öğrencileri ise yolcu alınması yasaklanan minibüslere binmek isteyince ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Minibüse binmek isteyen öğrenciler, muavinin müdahalesiyle karşılaştı. Yolcu almalarının yasak olduğunu söyleyen muavin, minibüse binmekte ısrar eden öğrencilere, yolun karşısında bekleyen zabıta ekibini gösterdi. Yolcu alınması durumunda Zonguldak- Kozlu minibüslerine ceza kesmek için bekleyen zabıta ekibi, öğrencilerin tepkisiyle karşılaşınca ortaya ilginç diyaloglar çıktı.

Bülent Ecevit Üniversitesi´nde okuyan Havva Okur, uygulamanın mantıksız olduğunu söyleyince zabıta komiserine yönlendirildi. Uygulamanın İl Trafik Komisyonu tarafından karara bağlandığını söyleyen zabıta komiseri, tepki gösteren öğrencilere şikayetlerini yetkililere yapmalarını söyledi. Duruma tepki gösteren Havva Okur, "Mahkemeye başvuracağız. Bu yönetmeliğin kaldırılmasını istiyoruz. Halk ve öğrenciler olarak bu durumdan rahatsızız. Kimse buna mani olamaz. Böyle saçma bir yönetmeliği kabul etmiyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi