Aralık 2010´da Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu´nda meydana gelen olayda, iddiaya göre Okul Müdürü M.D., ana sınıfında ´sınıf ablası´ olarak görev yapan ve aynı zamanda kozmetik ürünleri satan H.D.´yi, ürünlerden satın almak bahanesiyle odasına çağırdı. M.D., yanına yaklaştığı H.D.´ye sarılıp dudağından öperek cinsel saldırıda bulundu.

H.D.´nin polise şikayetiyle gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan M.D. hakkında, ´basit cinsel saldırı´ suçlamasıyla dava açıldı.

Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılanan sanık M.D., duruşmadaki savunmasında, H.D.´nin kozmetik ürün pazarlamak için odasına geldiğini, ürün satın almayınca da kendisine iftira attığını ileri sürdü.

Bugün görülen karar duruşmasına, olayın ardından başka bir ilkokula müdür olarak atanan sanık M.D. ile olay nedeniyle ruh sağlığının etkilendiği yönünde rapor verilen H.D. katılmadı. Avukatların hazır bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti, ´basit cinsel saldırı´ suçunu işlediği kanaatine vardığı sanık M.D.´ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Sanığın, hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar atamaya ve seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun bırakılmasına da karar veren mahkeme, başka bir suçtan mahkum olmayan sanığın yeniden suç işlemekten çekineceği yönünde oluşan kanaat üzerine hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.
Editör: Pusula Gazetesi