Zonguldak Rotary Kulübü, her yıl düzenlediği &[#]8220;Meslek Hizmetleri Ödülü&[#]8221;nü, bu yıl Zonguldaklı Gazeteci-Yazar Fikret Bila´ya verdi. Ödül töreninde, Mehmet Çelikel Lisesi mezunlarından Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Köşe Yazarı Bila ile öğretmenleri arasında duygulu anlar yaşandı.

Dedeman Otel´de düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir ve Rotary Kulübü üyeleri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Zonguldak Rotary Kulübü Dönem Başkanı Osman Aydın, &[#]8220;Kulübümüzün 1115&[#]8217;inci döneminin 27&[#]8217;nci toplantısını, yoku hayale, hayali umuda, umudu gerçeğe dönüştürmek dileğiyle açıyorum. Uluslararası Rotary&[#]8217;nin amaçlarından biri, günlük yaşamda değerli girişimlerin temeli sayılan hizmet idealini teşvik etmek ve geliştirmektir. Tanışıklığın bir hizmet fırsatı sayılarak geliştirilmesi, iş ve meslek hayatında yüksek ahlak standartlarının teşviki, topluma yararlı iş ve mesleklerin değerinin tanınması ve takdir edilmesidir. Bu amaca hizmet vermek için 1988 yılında kurulmuş olan Zonguldak Rotary Kulübü, her yıl vermiş olduğu &[#]8216;Meslek Hizmetleri Ödülü&[#]8217;ne, bu yıl Gazeteci-Yazar Fikret Bila&[#]8217;yı uygun görmüştür&[#]8221; dedi.

Bila´nın özgeçmişi ve öğrenim gördüğü Mehmet Çelikel Lisesi öğretmenlerinin o dönemi anlattığı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Bila, önce öğretmenlerinin bulunduğu masaya giderek, ellerinden öptü.

Zonguldak&[#]8217;ın efsanevi öğretmenlerinden Canpolat Pamay, Gazeteci-Yazar Fikret Bila&[#]8217;ya, okul yıllarında çektikleri fotoğraflar ve okul notlarının yer aldığı bir dosya hediye etti.

Öğretmenleri Ersin Erdamar, Cevat Erdamar ve Canpolat Pamay&[#]8217;ın elini öperek, övgü dolu sözleri için teşekkür eden Bila, en güzel armağanın sevdikleriyle bir arada olmak olduğunu söyledi.

BİLA: &[#]8220;ZONGULDAK&[#]8217;A BORCUMU ÖDEYEBİLİYORSAM, MUTLUYUM&[#]8230;&[#]8221;

Maden işçilerine ve Zonguldak´a iyi bir öğrenci olarak borcunu ödemeye çalıştığını ifade eden Bila, konuşmasında şunları söyledi:

&[#]8220;Çok zor şartlar altında okuduk. O kömür ki, bizi bedava devlet okullarına gönderdi. O kömür ki, bizim suyumuzu, elektriğimizi bedava verdi. Zor koşullar altında canları pahasına yeraltında çalışan babalarımızın yüzünü güldüren tek şey, bizim okula gidiyor olmamızdı. Okulda ne yaptığımızı bilmeseler bile, derslerimizi tam olarak algılamasalar bile, bizi okula gidip-gelirken görmeleri yüzlerinin gülmesine yeterli olurdu. Ben gerçekten yüzlerini güldürebilmek için çalıştım. İyi bir vatandaş olmak için çalıştım. Bugün çok mutluyum. Zonguldak´a böyle borcumu ödeyebiliyorsam, çok da mutlu hissedeceğim kendimi.&[#]8221;

Zonguldak Rotary Kulübü Dönem Başkanı Osman Aydın ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Fikret Bila´ya ödülünü verdi. Ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Bila, Öz ve Köktürk&[#]8217;e, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6&[#]8217;ncı Grup&[#]8217;ta şampiyonluk mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor forması da hediye etti.

Törenin ardından gece eğlence ile devam etti. Rotary Dönem Başkanı Osman Aydın, eşi İlkay Çep Aydın&[#]8217;ın yaptığı açılışın ardından, çiftler bol bol dans etti. Gecenin finali, Sportif Fitness üyelerinin Tango gösterisi ile oldu. Aysu-Cüneyt Aysel çiftinin yanı sıra 2004 Dünya Tango Şampiyonu Osman Cengiz ve eşi Mutlu Cengiz&[#]8217;in de aralarında bulunduğu grup, danslarıyla geceye renk kattılar. Gazeteci Bila, Milletvekili Köktürk ve davetlilerle uzun süre sohbet etti.

Editör: Pusula Gazetesi