Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın Japonya’ya yapacakları seyahatinde önem arz eden bir konu olan vurgulayarak, Miyazaki Atsushi’nin annesi Miyazaki Keiko Hanimla göruşme talebinde bulunmustu. Bunun üzerine Fukuoka Eyaletinde ikamet etmekte olan Murat Ensici, 2 saatlik bir mesafede olan Oita Eyaletinde yaşamakta olan Miyazaki Hanim ile görüşerek Başkan Bektaş’in iyi niyetlerini ve kendileri ile görüşmek istediklerini, ayrica Kozlu’ya bu yaz açilişi yapilacak olan oğlunun heykelinin açılış törenini katilmalari için davet mektubunu kendileri takdim etmek istediklerini iletti.
“BAŞKANIN İLGİSİ YAŞAMA GÜCÜ VERİYOR”
Görüşme hakkında bilgi veren Murat Ensici, “Miyazakisan’ın ilk sözü şu oldu: ‘Sayın Kozlu Belediye Başkanı’nın oğlu için yaptıklarını gördükçe söyleyecek kelime bulamıyorum’ Gerçekten çok mahcup olduğunu ve bu yapılanların kendisine yaşama gücü verdiğini belirterek teşekkülerini ilettiler” dedi.
Başkan Bektaş’ın kendileri ile görüşme talebi konusunda ise Miyazaki Keiko Hanim, ”Türkiye’den Japonya’ya kadar zahmet verdiklerini ve elbetteki görüşmek istediklerini belirttiler. Benim eski ve kirli evimde görüşmek isterlerse gelsin buyursunlar” diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi