Bu bir ilandır...


Yaygın: Ülkemizde her 10 binek araçtan 4’ü LPG’li. 3.5 milyon LPG’li araç ile Türkiye, otogazlı araç sayısında dünyanın; otogaz tüketiminde Avrupa’nın lideri. LPG Türkiye’de kadınlar arasında da çok yaygın. Türkiye’de yaklaşık 600.000 kadın sürücümüz LPG’yi tercih ediyor.

Çevreci: Kaynağından son tüketim noktasına kadar yapılan değerlendirmede diğer yakıtlardan daha düşük karbon emisyonuna sahip otogaz, çok daha çevreci. 2012 yılında Türkiye’de LPG’li araçlar sayesinde yaklaşık 1 milyon ton daha az CO2 salınımı oldu.[*] Ayrıca LPG’de, küresel ısınmada CO2’ten sonra en büyük pay sahibi olan BC (Black Carbon) maddesi de yok.

Güvenli: Kaza anında LPG tankının diğer yakıt tanklarına göre çok daha güvenli olduğunu biliyor muydunuz? Ekstra kalın tasarlanan tank, darbelere karşı son derece dayanıklıdır. Ayrıca Türkiye’de yaklaşık 1000 tane TSE belgeli otogaz dönüşüm atölyesi bulunmakta ve araçlar güvenli bir şekilde aynı gün içersinde LPG’ye dönüştürülmektedir.

Ekonomik: LPG kullanıcıları, yakıt masrafından ortalama %30 tasarruf ediyor.[*][*] Bu da yılda araç başına 1.000 TL tasarruf demek. Türkiye genelinde düşündüğümüzde bu tasarruf 3.5 milyar TL değerinde büyük bir kaynağa dönüşüyor.

Performanslı: Otogaz, yüksek oktan numarası ile tüm araçlarda üstün performans sağlar. TS EN 589 standardına uygun üretilen otogaz, verimli yanma sonrasında motoru temiz bırakarak performans kaybını engeller. Yüksek performansın yanı sıra sürekli kullanıldığında emisyonu da düşürür.

[*]CO2 salınım hesaplaması, Dünya LPG Birliği’nin, “LP Gas: An Energy Solution for a Low Carbon World” adlı raporunda araç yakıtları için belirtilen 1 Gj enerji elde etmek için salınan CO2 emisyon değerleri baz alınarak yapılmaktadır.

[*][*] Tasarruf hesabı benzinli araçlara göre yapılmıştır.


Bu bir ilandır...



Editör: Pusula Gazetesi