Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İnsan Gücü Eğitim Müdürlüğü&[#]8217;nde yeraltı nezaretçisi kursu eğitimi alan maden işçilerini ziyaret ederek, 27 Ocak 2013 günü yapılan Emeğe Saygı Mitingi&[#]8217;ne etkin katılımları nedeniyle teşekkür etti.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun&[#]8217;un da hazır bulunduğu ziyarette, Alabaş, şunları söyledi:

&[#]8220;27 Ocak 2013 günü gerçekleştirdiğimiz miting nedeniyle, TTK işyerlerinde arkadaşlarımıza mitinge etkin katılımları nedeniyle teşekkür ziyaretleri yaptık. Sizlerde yazılı ve görsel basından ve yönetici arkadaşlarımız vasıtasıyla takip etmişsinizdir. Bugün de sizlere teşekkür ziyaretinde bulunalım istedik. Sizlere, ülkemiz genelinde ve hatta dünyada ses getiren, ülkemiz emekten yana olan tüm kitle örgütlerinin geniş katılımla yer aldığı mitinge gösterdiğiniz etkin katılım nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. Mitingimiz amacına ulaşmıştır ve bunun etkisini önümüzdeki süreçte de göreceğiz. Önümüzde zorlu bir süreç var. 2013-2014 yıllarını kapsayacak 25&[#]8217;inci Dönem toplu iş sözleşmelerimizin oturumları önümüzdeki günlerde başlayacak. Yasal prosedürler tamamlandı. Görüşmelerimiz süresince de sizlere ziyaretler yapacağız. Madencinin eylemci özelliği doğrultusunda, sizlerin de ortak görüşlerinizi alarak toplu iş sözleşmemizi gerçekleştireceğiz.&[#]8221;

Alabaş, maden nezaretçisi adaylarının çeşitli konulardaki sorunlarını yanıtladığı sohbet toplantısı sonrasında kursiyerlere baklava dağıtıldı.
Editör: Pusula Gazetesi