Merhum Nizamettin Akkaya için CHP önünde düzenlenen törene; Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın yanı sıra CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, bazı il örgütü yöneticileri, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve ilçe yöneticileri, partinin eski ilçe başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, partililer, Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin bazı daire müdürleri, Akkaya&[#]8217;nın akrabaları ve sevenleri katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli&[#]8217;nin çok değerli ve beyefendi kişiliği ile bilinen duayen bir siyaset adamını kaybettiğine vurgu yaptı. Kartal konuşmasında son günlerde çok sayıda değerli ismin vefat ettiğini ve üzücü haberlerin üst üste geldiğini ifade ederek bu ölüm haberleriyle sarsıldıklarını söyledi. Kartal şu görüşleri sundu:

KARTAL: &[#]8220;AKKAYA, GERİDE HOŞ BİR SEDA BIRAKMIŞTIR&[#]8221;

&[#]8220;Herkes zamanı geldiğinde ölecek; ama önemli olan geride hoş bir seda bırakabilmektir. Önemli olan tarihte bir sayfa, bir iz bırakabilmektir. Efsane Başkanımız Nizamettin Akkaya da, Ereğli ile Zonguldak&[#]8217;ın siyaset tarihine ve CHP tarihine adını altın harflerle yazdırmış başkan olarak aramızdan ayrılıyor. Nizamettin Başkan ve arkadaşları bir döneme damgalarını vurdular. Geride hoş bir seda bıraktılar. Bize düşen, onların bıraktığı yerden bayrağı alıp daha ilerilere ve yukarılara dikebilmektir. Onlar, büyük fedakarlıklarla ve emeklerle mücadele ettiler. Kendileri için hiçbir şey talep etmediler. CHP&[#]8217;nin başarısı için canla başla çalıştılar. Bu kutsal ve onurlu görevi onlardan devralan bizler onların bu örnek mücadelesini rehber alıp ülkemiz için, kentimiz için kenetlenip ve birbirimize sımsıkı sarılıp canla başla çalışmalıyız. Nizamettin Başkan, kibar ve beyefendi bir insandı. Ara sıra ziyaretine gittiğimizde en güzel elbiselerini giyip bizi kapıda karşılardı. İlerleyen yaşına rağmen saf, temiz ve akıcı Türkçesiyle, büyük bir heyecan içinde çalışmalarını anlatır, şakalar, espriler yapardı. CHP sevdası onun en büyük sevdasıydı.&[#]8221;

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Posbıyık sözlerine idealist bir büyüklerini kaybettiklerini belirterek başladı. Merhum Akkaya için Türkiye sevgisi ile CHP sevgisinin eşdeğer bir ideal olduğunu kaydeden Başkan Posbıyık; &[#]8220;İnanılmaz kibar bir insandı.&[#]8221;, sözüyle övdüğü Nizamettin Akkaya&[#]8217;nın kendileri için de önemli bir örnek olduğunu dile getirerek şu görüşleri sundu:

POSBIYIK: &[#]8220;KENDİSİNİ ÖRNEK ALIRDIK&[#]8221;

&[#]8220;70&[#]8217;li yıllarda siyasete başladığımızda hep kendisini örnek alırdık. Liderimizdi. Beyefendiliğiyle, o güzel üslubu ve konuşmalarıyla herkesi büyülerdi. Hatta o günlerde bu kadar güzel nasıl konuşabildiği sorulduğunda zaman zaman Kandilli&[#]8217;de dağa çıkıp ağaçlara konuşma yaparak belagatini bu noktaya getirdiği şeklinde efsaneler anlatılırdı. Merhum Akkaya gerçekten müthiş bir insandı. Hiç kimseyi kırmazdı. Sadece partililerine değil, partili olmayan insanlara da fiziğiyle ve güzel belagatiyle saygı gösterirdi. Gerektiğinde de ülkesi ve CHP için taşı gediğine koyarcasına sert üslubuyla herkese ders verirdi. Böylesine ideal bir insandı. En son, yaklaşık bir ay kadar önce, kapım açıldı; baktım, karşımda Nizamettin Ağabey. Ondan kısa bir süre önce de Karadenizliler Gecesi&[#]8217;nde kendisiyle beraber olmuştuk. O gecede kendisiyle ilgili güzel laflar söylemiştim. Gecede o kadar güzel bir konuşma yapmıştı ki, hepimiz şaşkına dönmüştük. Nizamettin Akkaya hiç değişmemişti. O yaşa gelmesine rağmen gecede nutuk verir gibi herkesi büyüleyen laflar kullandı. Birkaç gün sonra da bana geldi. Teşekkür ziyaretine gelmiş. O ziyaretinde çok özel bir sohbet yaptık. Benden, evinin önündeki bahçeye bir oturak ve masa koymamı istedi. Biz de ilgili arkadaşlarımıza talimat verdik. Sezgin Okumuş ve Metin Avcı Hoca ile birlikte o talepler yerine getirildi ve birkaç gün sonra da evinde ziyaret edildi. Bir de bana aynı sohbette siyaset üzerine önemli bilgiler vermişti. &[#]8216;Yoruldum falan demek yok; Ereğli&[#]8217;nin geleceği için yoluna devam edeceksin. Ben de sana dua edeceğim.&[#]8217;, demişti. Allah onu nur içerisinde yatırsın. O, bir ekip adamıydı. CHP&[#]8217;de ekip demek ne demek? Herkes, Nizamettin Akkaya&[#]8217;yı hatırlasın, ekibin ne olduğunu görsün. Ondan öğreneceğimiz çok önemli şeyler var. CHP&[#]8217;lilik demek, ekip çalışması yapmak demektir. El ele vermek demektir. Cumhuriyeti, demokrasiyi üst noktalara götürmek demektir. Bunlar da ilkeli çalışmalarla olur. O, bizim önderimizdi. Onu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Onun ortaya koyduğu fikirlerden ve hareketlerden, CHP&[#]8217;ye yönelik hizmetlerden kendimize feyiz alıp onun yolundan ilerlemeye inşallah devam edeceğiz. Allah, onu nur içerisinde yatırsın. Ülke ve CHP sevgisi ile bu dünyadan gönderilmek her insana nasip olmaz. CHP&[#]8217;lilere, ailesine ve sevenlerine, Ereğli ve Zonguldak&[#]8217;a başsağlığı diliyor, saygıyla önünde eğiliyorum.&[#]8221;

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı bu konuşmanın ardından, sözlerinde de bahsettiği Nizamettin Akkaya&[#]8217;nın kendisine makamında gerçekleştirdiği son ziyaretinden kalan bir fotoğrafını çocuklarına takdim etti. Başkan Posbıyık ve Merhum Nizamettin Akkaya&[#]8217;nın birlikte çekilmiş fotoğrafında Başkan Posbıyık&[#]8217;ın, &[#]8220;Bölge siyasetinde nezaketin, saygınlığın ve yaşanan her olumsuzluğa karşı dik durabilmenin simgesi haline gelen; hayatını adadığı CHP çatısında, birlik ve bütünlüğün sağlanmasının en büyük başarı anahtarı olduğunu söylemleriyle akıllara yazan, Efsane Başkan Sayın Nizamettin Akkaya&[#]8217;yı unutmayacağız ve unutturmayacağız&[#]8221; sözleri de yazılıydı.

CHP İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen törende Başkan Posbıyık&[#]8217;ın konuşmasının ardından, Belediye Din İşleri Mezarlıklar ve Cenaze Hizmetleri Müdürü Metin Avcı eşliğinde dua edildi. Duanın sonrasında da merhum Akkaya&[#]8217;nın naaşı, cenaze namazı için Bozhane Camisi&[#]8217;ne getirildi. Merhum Akkaya, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Şehir Mezarlığı&[#]8217;nda, 5 yıl önce elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden eşi merhuma Habibe Akkaya&[#]8217;nın yanında ebedi istirahatgâhına tevdi edildi.
Editör: Pusula Gazetesi