Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Müdür Yardımcıları Veli Köktürk ve Ali Osman Yılmaz ile birlikte, geçen 7 Ocak´taki göçükte 8 madencinin yaşamını yitirdiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü´nü ziyaret etti. Ayyıldız, Müessese Müdürü Kazım Eroğlu´ndan maden ocağı hakkında bilgi aldı.

Ayyıldız, daha sonra madenci kıyafetini giyip baret takarak kuyubaşı olarak tabir edilen maden ocağı girişinde 08.00-16.00 vardiyasından çıkan işçiler ve 16.00-24.00 vardiyasına girecek işçiler ile bir araya geldi. Ayyıldız, &[#]8220;Hepimiz Zonguldak İçin Birer Gönül Elçisiyiz&[#]8221; yazılı pankart açan madencilere, &[#]8220;Gönül Elçileri Projesi&[#]8221; hakkında bilgi verdi. Ayyıldız, projenin, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini söyledi. Projenin amacını ve aşamalarını anlatan Ayyıldız, şöyle dedi:

"Sizlerin yeri bizim için ayrı. Zonguldak´ı Zonguldak yapan, Zonguldak´ın kimlik kazanmasına sebep olan sizlersiniz. Bugün, ´Zonguldak iki katlı bir şehir´ deniliyorsa, sizin sayenizde... Siz şehrin birinci katını ayakta tutan gönül işçilerimizsiniz, gönül elçilerimizsiniz. Siz gerçek emek sahiplerisiniz. Çalışma ortamınız çok zor. Bu yüzden sizden ekstra bir çalışma beklemek söz konusu bile değil. Ama açtığınız pankartla beni çok duygulandırdınız. Bir Vali eşi olarak sizinle gurur duydum. Bir insan olarak, bir anne olarak gururlandım. Bu sadece Zonguldak´a değil, Türkiye´ye verilmiş en anlamlı mesaj. Sizinle görüşmeyi arzu ederim ama işleriniz çok yorucu. Sizin için hep dua ediyorum. Allah sizi evlatlarınıza, sevdiklerinize bağışlasın. Eşleriniz olur, anneleriniz olur bir sıkıntınız olursa bana ulaşabilirsiniz. Ulaşamazsanız bir mektup yazıp Valiliğe getirip, ´Vali Beyin eşine´ diye bırakabilirsiniz. Çok memnun olurum."

Dilek Didem Ayyıldız, daha sonra asansörle yerin 560 metre altına inerek buradaki işçilere de projeyi anlattı. Ayyıldız, işçilere baklava da ikram etti. Ayyıldız ve beraberindekiler, işçilerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından ocaktan ayrıldı
Editör: Pusula Gazetesi