Zonguldak Eğitim ve Kültür Vakfı (ZOKEV) ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi işbirliğiyle, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Uzman Dr. Kemal Yurtbay&[#]8217;ın &[#]8220;Bir Anne, Bir Kadın, Bir İnsan&[#]8221; adlı ilk kitabının imza ve söyleşi günü düzenlendi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Lokali&[#]8217;nde gerçekleştirilen imza ve söyleşi gününe; Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, ADD Zonguldak Şube Başkanı Tayfun Özdemir ve davetliler katıldı.

ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, imza gününde yaptığı konuşmada katılanlara teşekkür etti. Coşgun, &[#]8220;Zonguldak Eğitim Kültür Vakfı ile Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi&[#]8217;nin ortaklaşa etkinliğinde bir aradayız. Hem hekimlik mesleği, hem de çeşitli sivil toplum örgütlerindeki çalışmaları ile Zonguldak&[#]8217;ın çok yakından tanıdığı Kemal Yurtbay, yazar kimliği ile aramızda. Kendisinin ilk kitabı olan &[#]8216;Bir Anne, Bir Kadın, Bir İnsan&[#]8217; tanıtımı, söyleşi ve imza günündeyiz. Geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi KBB Uzmanı Dr. Kemal Yurtbay, ilk kitabı olması nedeniyle heyecanlı olduğunu dile getirdi. Yurtbay, kitabının bazı mekanlara girmemesi konusunda uyarı aldığını belirterek, şunları söyledi:

&[#]8220;Öncelikle bu programı düzenleyenlere ve buraya gelip beni onurlandıran herkese teşekkür ediyorum. Bugün hayatımın en heyecanlı ve mutlu anlarından bir tanesi&[#]8230; Bu roman, bir anı türüdür. Hani derler ya insanlar, &[#]8216;hayatımı yazsam roman olur&[#]8217; diye böyle bir kadın tanıdım ve onun hayatını yazmaya karar verdim. İnşallah başarılı olmuşumdur. Yıllardan beri bir kitabım olsun istiyordum. &[#]8216;Söz uçar, yazı kalır&[#]8217; diye bir söz vardır. Herkesin hayatında az çok birikimi vardır, bu yüzden herkese kitap yazmalarını tavsiye ederim. Kitabın içeriğinde bir kadının hayatını konu olarak aldım. Bu kitabı yazarken, anı roman olması dolayısıyla bazı kişilerin özel hayatlarına girdiğim için kendi ismimi veremedim. Kitabımın basılmadan 2 gün önce yayın evi aranarak, basımın durdurulmasını rica ettim, çünkü bazı yerlerden bana tebliğ geldi. Bu kitabın bazı mekanlara girmemesi konusunda uyarı aldım. Aradan biraz zaman geçmesini bekliyorum. Zaman geçtikçe belki tolerans kazanabilir. Bu yaşımdan sonra her şeyi göze aldım. İnşallah okuyanlar memnun kalırlar. Böyle başka bir insan tanırsam yeniden kitap yazmayı düşünüyorum.&[#]8221;

Konuşmaların ardından ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Coşgun tarafından, Doktor Yazar Yurtbay&[#]8217;a hediye takdim edildi. Yurtbay, &[#]8220;Bir Anne, Bir Kadın, Bir İnsan&[#]8221; adlı ilk kitabını imzaladı.

Editör: Pusula Gazetesi