BEÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki &[#]8220;Üstün Yeteneklilerin Uygulama Projesi&[#]8221; adlı protokol, düzenlenen törenle imzalandı. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer´in makamında düzenlenen törene; İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, BEÜ Özel Eğitim Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZELMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Said Tortop ve Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Elicora katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, özel eğitim gereksinimi olan bireylere, özellikle de üstün yetenekli öğrencilere yönelik araştırma ve uygulama çalışmaları gerçekleştirecek ÖZELMER´in amaçları arasında; çeşitli alanlarda zenginleştirilmiş ve hızlandırılmış eğitimler vermek, özel eğitim gereksinimi olan bireylerin zeka, ilgi ve yetenek alanlarını belirleyerek psikolojik, akademik, sosyal destek ve eğitimlerini sağlamak, ailelere ve öğretmenlere, ilgili resmi ve özel kurumlara danışmanlık yapmak olduğunu belirtti.

Rektör Özer, "Böyle bir merkezin üniversitemizde olması ve Zonguldak´taki üstün yetenekli öğrencilerin hem teşvik edilmesi, hem de onların yetenekleri dahilinde eğitim modülleri bağlamında desteklenmesi açısından çok önemli. Bilim Sanat Merkezleri, bu çerçevede kurulmuş merkezlerdir. Milli Eğitim Müdürlüğü&[#]8217;nün destekleriyle bu üstün yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ve Türkiye´nin üstün yetenekli insanların kazandırılması ülkemiz açısından çok büyük kazanç olacak. 2023 vizyonu çerçevesinde de bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Üstün yetenekli öğrencilerin üniversiteye gelmeden önce, üniversitenin imkanlarıyla tanışmaları, hem deneysel anlamda, hem de fiziki ortamları görmeleri anlamında onların daha erken olgunlaşmasına ve daha gerçekçi geleceğe yönelik projeler yapmaları anlamında bu uygulamanın çok önemi var" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise, kentte üstün yetenekli öğrencilerin öğrenim gördüğü Bilim Sanat Merkezi´nde 301 öğrencinin yer aldığını söyledi. Özbek, üniversite ile yaptıkları protokole çok büyük önem verdiklerini belirterek, "Üstün yetenekli öğrencilerimizin keşfedilmesi, keşfedilen öğrencilerin eğitilmesi, bu öğrencileri eğiten öğretmenlerin eğitimi ve özellikle velilerin eğitilmesi kapsamında hazırlanan bu proje Zonguldak´a, Türkiye´ye faydalı olacaktır. Bu öğrenciler dünyaya Zonguldak´ın adını duyuracaklar. Bu yüzden çok mutluyum ve heyecanlıyım" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi