İşadamı Zeki Yurtbay´ın "Lise yerine fakülte yapmaya hazırız" çağrısını değerlendiren ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz; "Kendisine çok teşekkür ederiz. Fakülte kurulumu için YÖK kararı gerekiyor. Çaycuma´da ne yapabiliriz, önce bu konuda bir çalışma yapmamız gerekecek. Bu çalışmayı da yapmaya hazırız" dedi.


İşadamı Zeki Yurtbay´ın "Fakülte" çağrısına teşekkür eden Rektör Bektaş Açıkgöz; "Önce YÖK´e sunmak için önce bir çalışma yapmamız gerekiyor" dedi.


Yurtbay Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay´ın "Fakülte yaptırmaya hazırım" şeklindeki çağrısına Rektör Açıkgöz teşekkür etti. Açıkgöz bu konuda önümüzdeki günlerde Yurtbay ile bir araya geleceğini söyledi.


Yurtbay´ın; "Sayın Hocam, şirketler gurubu olarak 2010 yılında Çaycuma´ya 24 derslikli bir lise yapmayı planlıyoruz. Eğer Çaycuma´ya dört yıllık bir fakülte kararı çıkartırsanız lise yerine fakülte binasını yapmaya hazırız.


Sizden bu konuda haber bekliyoruz" şeklindeki çağrısını değerlendiren Rektör Açıkgöz; "Sayın Yurtbay´a bu çağrısından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu konuda bir ön çalışma yapmamız gerekiyor.


Fakültelerin kurulabilmesi için YÖK kararı gerekiyor. Çaycuma´da ne yapabiliriz önce bu konuda bir çalışma yapmamız gerekecek. Bu çalışmayı da yapmaya hazırız. Fakültenin hangi mesleki alanla ilgili kurulup kurulmayacağı yönünde şimdi bir şey söyleyemeyiz. Öncelikle Zeki Bey ile yüz yüze gelip görüşeceğiz.


Sonrasında Çaycuma´da ne yapabiliriz bunun bir çalışmasını yapmamız gerekecek. Yapılan çalışmayı da Yüksek Öğretim Kurulu´na (YÖK) sunabiliriz.


Karaelmas Üniversitesi´nin gelişip büyüyebilmesi için bu duyarlılıklara her zaman ihtiyacımız var. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.


Editör: Pusula Gazetesi