AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yönetimi, Kamyonet Durağı esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Karaduman, ziyaret amaçlarının sorunları birebir yerinde dinlemek olduğunu belirterek, çözüm aşamasında yine birlikte hareket etmek gerektiğini söyledi.

Seçim hedeflerinden önce hizmet etme hedeflerinin olduğunu ifade eden Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, konuşmasında şunları söyledi:

KARADUMAN: &[#]8220;BÜTÜN HİZMETLERE KATKI VEREREK, ZONGULDAK&[#]8217;IN GELİŞİMİNİ SAĞLAYACAĞIZ&[#]8221;

&[#]8220;Amacımız, sizlerin sorunlarını dinlemek. Parti olarak bizim yapabileceğimiz bir şey varsa, sizlere katkı vermek. Bizim seçim hedefimiz yok, bizim hizmet hedefimiz var. Hizmet aşkımız var. Bu hizmet aşkıyla vatandaşlarımızı dinleyerek sizlere eğer bir katkı verebiliyorsak bizde bulunduğumuz makamda memnun oluyoruz. Yaptığımız görevi ifa etmiş oluyoruz. Amacımız hizmet. Sizlerin sorunlarını dinlerken tabii biz Zonguldak adına yapılacak olan yol vs. gibi genel hizmetler ile ilgili bir şey yapamıyoruz. Sizlerden aldığımız bu talep ve istekleri bizim Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımıza ileterek meclis toplantılarında dile getirmelerini sağlıyoruz. Keza yaptığımız taksi duraklarında olsun, dolmuş duraklarında olsun Belediye&[#]8217;ye aktardığımızdan birkaç tanesinden olumlu yanıt aldık. Taksi durakları ile ilgili su paralarında yüzde elli indirim oldu. Buda tabii ki kamuoyuna taşımamızdan dolayı. Durak sıkıntıları vardı, kendi problemleri bunlarla ilgili arkadaşlarımızla istişareler ettik. Onlarla ilgili Belediye katkı veriyor amacımız hep birlikte bu hizmet kalitesini artırmak. Zonguldak coğrafyası olarak zor bir bölge... Ama zor olmasına karşı hizmet almayacak diye bir kaide yok. Birçok böyle zor bölgelerde hizmetler yapılmış bizlerde bunları yapabileceğimize inanıyoruz. Biz kanalizasyon veya doğalgaz ile yapılan çalışmaları veya EnerjiSA&[#]8217;nın yaptığı çalışmaları eleştirmiyoruz. Yapılan çalışmaların takip edilerek, düzenli, kazasız, belasız, bir şekilde kısa sürede bitirilmesini istiyoruz. Çaydamar yolunu gidip, geliyorsunuz. Burada yapılan bir çalışma var, ama bu çalışma bittikten sonra buranın hemen üzerinin kapatılmasını istiyoruz. İnsanlar bir buçuk yıldır burada mağdur. Bu mağduriyetin kısa sürede giderilmesini istiyoruz. Yoksa hiç kimse &[#]8216;buraya niçin hizmet yapılıyor?&[#]8217; demiyor. Amacımız eğer hizmet ise, ona da herkes katkı verecek, üst yapıya da katkı vereceğiz. Bütün hizmetlere katkı vererek Zonguldak&[#]8217;ın gelişimini sağlayacağız. Sizler de bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz. Geldiğimiz nokta da maalesef yerel hizmetler de tıkanma var. Zaman zaman biz belediye ile ilgili açıklamalar yapıyoruz. Hatta bizim yaptığımız bu programlardan muhalefetteki arkadaşlarımız rahatsız oluyor. &[#]8216;Bunlar ne için kahvaltı programları yapıyor?&[#]8217; veya &[#]8216;niçin böyle bir gündem oluşturuyor?&[#]8217; diye bir anlayış var. Burada sizlerle olmaktan açıkçası ben çok mutluyum. Amacımız burada sizlerle sohbet etmek ve sizlerin sıkıntılarını dinlemek. Biz buraya herhangi bir oy istemeye gelmedik veya siyasi bir propaganda yapmaya gelmedik. Sizlerin sorunları ve istekleriyle her zaman ilgileneceğimizi bilin&[#]8221; dedi.

AĞARYILMAZ: &[#]8220;AK PARTİ&[#]8217;YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ&[#]8221;

Kamyonet Durağı Başkanı Ömer Ağaryılmaz ise, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, durak olarak en büyük sıkıntılarının Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nden yeterli hizmeti alamamak olduğunu söyledi.

Yılmaz, &[#]8220;Şoför arkadaşların güncel sıkıntılarından belediye olarak hizmet alamıyoruz. Araçlarımızın teknik aletleri komple bozuluyor. Yollar bozuk, çalışma yok, sıkıntılar çok. Şoför esnafının işsizlik oranında belediyeden bir yardımı yok. Kar yağdığı zaman yollarda açılma olmuyor. Yollar köstebek yuvası gibi. Normal protokole göre çalışmalarda EnerjiSA olsun veya diğer kuruluşlar olsun yol çalışmalarında normalde bunların menfaatleri için yolları kapatmaları gerekiyor. Ücret ödüyorlar fakat ne hikmetse bu ücret ödemeden dolayı yollarda yapılmıyor. Yol yok. Allah razı olsun AK Parti&[#]8217;den, iki tane beldeyi ilçeyi yaptılar. Biz AK Parti&[#]8217;ye teşekkür ediyoruz. Çünkü olması gerekendi. Kozlu olsun, Kilimli olsun nüfus patlaması yapıyor. Bunlar Zonguldak emekli kenti. Emekli kenti olmuş geçmiş siyasilerde herkes ranta gitmiş. Kendi ceplerine bakmışlar. Belediye seçimleri olacak benim inancım, güvencem bu AK Parti burada belediye seçimini alacak en güzel şekilde. Niye? Hizmet yerinde, hizmet verecek. Hizmet almak için, biz politika yapmayacağız. Kim çalışıyorsa ona vereceğiz. Ben inanıyorum ki şoför arkadaşlarımda bana katılıyor. Çünkü dertleri büyük... Çilekeş şoför esnafı her zaman için destek istiyor. Desteği bulduğu yere hizmeti de verir. Ben size geldiğiniz için bu kahvaltıyı verdiğiniz için tüm teşkilatınıza özellikle size teşekkür ediyorum. Burada bir ayrımcılık yok. A partisi, B partisi ayrımı yapılmıyor. O güzel bir şey. Yani herkese açık... Şeffaf bir şekilde açıklık var. Parti gütmeden açık kullanmak güzel bir şey&[#]8230;&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi