AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, Kepez Mahallesi´nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Coşkulu bir kalabalığa seslenen Belediye Başkan adayı Balcı, CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık´a yüklendi. Mahalle aralarında miting yapmaktansa kapı kapı gezmeyi tercih ettiklerinin altını çizen Balcı, &[#]8220;Ben 15 yıl bu şehri yönetenlere sesleniyorum, Hacı Musa Sokağı´nın halini gördün mü? Festivaller yapıyorsun ama bu sokağın halini gördün mü? Ben gezerken günde 5 bin kişinin elini sıkıyorum. Gençler işsiz bunları gördün mü?&[#]8221; şeklinde konuştu.
Günlerdir CHP Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık´ı televizyon ekranlarına tartışmaya davet ettiğini belirten Balcı, &[#]8220;Halk bizi dinlesin, kendimizi ifade edelim. Ereğli halkı adına sana bir şeyler soracağım. Cuma günü akşamı yerel bir televizyon kanalına tartışmaya geleceğini söyledi. Ama gelmedi. CHP belediye meclis üye adaylarına dedim ki ´Halil bey benim ağabeyim, kişisel bir sürtüşmemiz yok, kişisel konuda bir şey konuşmayacağız. Sadece Ereğli´yi konuşacağız. Rica ediyorum benden kaçmasın.´ Ereğli halkının karşısında Ereğli´yi konuşacağız. Gel benimle beraber halkın karşısında Ereğli´yi tartışalım. 15 yılı tartışalım. Yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı tartışalım. Ben projeci sanayiciyim. Ben belediyeden daha büyük bütçe yönetiyorum. Sen hayatında bütçe göremedin ki. Ben iyi biliyorum, kırık dökük bir Megan marka arabayla kendi maaşını yönetememiştin. Ama maaşının 3 bin katını koydular önüne, o parayı senin zannettin. Mal beyanı verdim, Halil bey de verdi, bir baktım benden fazla mal beyanı çıktı. Ben iş adamıyım benden fazla mal beyanı çıktı. ´Bunu nasıl becerdin?´ diye sormazlar mı adama. Ben belediyeciyim diyorsun, eğer belediyecilik esnaftan, sanayiciden korkutarak para toplayıp festival yapmaksa herkes belediyeci.

&[#]8220;AVRUPA KENTİ NERESİ? TANZANYA MI?&[#]8221;
Şehrin mega projelere ihtiyacı olmaya ihtiyacı olmadığını belirten Balcı, Ereğli´nin önce şehir olmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Balcı, &[#]8220;Ben aday adayı iken Ereğli´ye vaadim, ´Ereğli´ye mega projeler getiriyorum´ demekti. Ne zaman belediye başkanı gözüyle ara sokaklara girdim dedim ki, ´Arkadaşlar, bu şehrin mega projelere ihtiyacı yok, bu şehrin şehir olmaya ihtiyacı var.´ Siyaset için söylemiyorum, hepimiz pazara gidiyoruz. Kabile devletlerinde bile bizimki gibi pazaryerleri yok. Avrupa kenti diyor, soruyorum, Tanzanya Avrupa mı? Herkesin huzurunda söylüyorum, lütfen benimle televizyonlara çık. Bu halkın karşısında bazı şeyleri konuşacağız. Hiç siyaset yapmadan, kameraları ve gazetecileri yanımıza alarak seni bazı sokaklara götüreceğim. Miting yaparken ne söylediğini merak ediyorum. Ne anlatıyorsun çok merak ediyorum. Bu şehirde susuz mahalle var deselerdi yemin ediyorum inanmazdım. Korubaşı´na gidin bakın, orada su yok. Toprakta, çamurda yürüyorlar. Belediye başkanı şikayet makamı değil. Belediye başkanı, ´Elektrik sorunu var, bu elektrik kurumunun sorunu, Telekom´un sorunu, DSİ´nin sorunu, Karayolları´nın sorunu´ diyemez. Belediye başkanının makamı, icra makamı var. Bu şehirde nefes alan herkesin sorunu senin sorunun. 15 yıl boyunca bu şehre sadece kavga verdin. Başka ne verdin? Milletvekilleriyle kavga ettin, kaymakamla, muhtarlarla, sivil toplum örgütleriyle kavga ettin. Başka ne yaptın sayın Halil bey? İstihdam için ne yaptın bu Ereğli´ye? İnşallah benimle birlikte televizyona çıkarsın da bunları Ereğli halkının önünde konuşuruz. 5 yıl sonra, zannediyorum 72-73 yaşında olacaksın ve Allah sana uzun ömür, sağlık versin. Benim hazırladığım projeleri, 5 yıl sonra karşıma çık ta bana, ´Neden yapmadın?´ diye hesap sor. Ama lütfen bu seçimde bana oy ver. Çocuklar için senin meclis üyelerin bana oy versin. Bu şehrin geleceği için bana oy ver. Artık yalan, dolan yok&[#]8221; dedi. Hedefi olmayan insanın başarılı olamayacağını belirten Balcı sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Gözün Ankara´da ise milletvekilliğinde ise onu ol. Çünkü hedefi olmayan insan başaramaz. Benim hedefim belediye başkanlığı ve bende bu heyecan var. Eğer senin hedefin milletvekilliği ise lütfen milletvekilliği için uğraş. Bu milletin, bu şehrin 5 yılını bir daha çalmaya mücadele etme. Ben senin belediye meclis üye adaylarına sesleniyorum. Projeleri inceleyin, çalışırken AK Parti´ye ya da CHP´ye değil Ereğli´nin geleceğine oy verin. Çocuklarınızın geleceklerine oy verin.&[#]8221;
Balcı ve beraberindeki heyet daha sonra mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarla bir araya geldi.
Editör: Pusula Gazetesi