Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak&[#]8217;ta sadece hava kirliliği değil, toprak kirliliğinin de olduğunu, vatandaşların hazine ve orman yerini gelişi güzel işgal ettiğini belirterek, hava kirliliğinin önüne geçilebilecek tek alternatifin doğalgaz olduğunu söyledi.

&[#]8220;TEK YAPMAMIZ GEREKEN DOĞALGAZI GETİRMEK&[#]8221;

Zonguldak&[#]8217;ın kömür şehri olduğunu ve kimseye &[#]8220;şu saatlerde soba, kalorifer yakma&[#]8221; denilemeyeceğini ifade eden Vali Ayyıldız, &[#]8220;Bizim sadece hava kirliliğimiz değil, toprak kirliliğimiz de var. Allah&[#]8217;tan su kirliliğimiz yok. Burası kömür memleketi&[#]8230; Yakıtı ya da başka şeyleri kontrol altına alabilmeniz o kadar kolay bir hadise değil. Çünkü her şeyde kömür kullanılıyor. Kimseye &[#]8216;yakma&[#]8217; diyemezsiniz. İnsanların çoluk çocuğu var. Kamu kuruluşları ya da 24 saat yanması gereken yerler var. Alternatif bir şey de sunamıyorsunuz. O nedenle doğalgazı getirmemiz lazım. Önüne geçilebilecek tek alternatif doğalgaz. Bir de kentleşmeyi doğru yapmamız lazım. Hava kirliliği birazda bundan kaynaklanıyor. Kirlilik sadece kömür yakımından değil, limanımızdan da kömür nakliyatı yapılıyor. Dolayısıyla tek yapmamız gereken doğalgazı getirmek&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;BU İŞİ ÇÖZECEK OLAN ZONGULDAK VE KOZLU BELEDİYELERİDİR&[#]8221;

Zonguldak Site ve İncivez dolmuş durakları ile bu hatlara çalışan özel halk otobüsleri, kendi güzergahından yolcu alan Kozlu dolmuş durağını protesto etmiş ve bu sorunun çözülmesi için Zonguldak Belediyesi önünde eylem yapmışlardı.

Dolmuş ve minibüs hatları arasında yaşanan bu sorunu, Zonguldak Belediyesi ve Kozlu Belediyesi&[#]8217;nden başka kimsenin çözemeyeceğini vurgulayan Vali Erol Ayyıldız, herkesin belirlenen kurallara uyması gerektiğini, belediyelerin yetemediği yerde Zonguldak Valiliği olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Ayyıldız, açıklamasında şunları söyledi:

&[#]8220;Orada İl Trafik Komisyonu&[#]8217;nun aldığı bir takım kararlar var. Bu kararlara uyulacak. Uymayanlara da başta belediyelerimiz olmak üzere cezalarını uygulayacaklar. Ruhsatlarına el koyacaklar. Ben onlara da söyledim, güçleri yetmediği yerde ben yardımcı olacağım. Ama trafik düzenlemesi mütemadiyen Kozlu Belediyesi ve Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ne verilmiş. Yetemedikleri yerde bizden yardım isteyecekler ve bizde gereken yardımı vereceğiz. Ama &[#]8216;başımızda zabıta, polis dursun&[#]8217; mantığı yanlış ve haksızlıktır. Dediğim gibi bu işi çözecek olan Zonguldak hudutlarında Zonguldak Belediyesi, Kozlu hudutlarında da Kozlu Belediyesi&[#]8217;dir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi