Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Sedat Dilaver tarafından açılan "Gördüklerim" adlı fotoğraf sergisinin açılışına ve Verem Savaş Derneği´nin çalışmalarına destek veren iş adamlarına plaket verme törenine katılmak üzere Zonguldak´ın Ereğli ilçesine geldi.
Köksal Toptan, önce ERDEMİR Mühendisler Derneği´nde açılışı yapılan fotoğraf sergisine katıldı. Serginin açılışına Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Yüksel Balcı ve çok sayıda davetli katıldı.
Fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini kesen TBMM Başkanı Toptan, daha sonra sergiyi gezerek sergi hakkında bilgi aldı. Bu sanatın özellikle genç kuşaklar arasındaki merakının ve heyecanla takip ediliyor olmasının önümüzdeki dönem içerisinde fotoğraf sanatıyla ilgili çok usta sanatçıların ortaya çıkacağını gösterdiğini belirten Toptan, şöyle konuştu: "Sedat Dilaver benim yeğenim. Fotoğrafçılık merakını biliyordum. Ama bunu bir sanat haline getirmesinden büyük bir memnuniyet duydum. Seçtiği objeler çok güzel. Bizim insanımızı ve yöremizi anlatıyor. Bunun yanında fotoğrafçılık sanatının Türkiye´mizde son yıllarda kat ettiği mesafeyi yansıtan bir çalışma olarak görüyorum. Bunun içinde tebrik ediyorum kendisini."
Toptan, bu sanatın özellikle genç kuşaklar arasında merak ve heyecanla takip ediliyor olmasının önümüzdeki dönem içerisinde fotoğraf sanatıyla ilgili çok usta sanatçıların ortaya çıkacağını bize gösterdiğini belirterek "İnşallah önümüzdeki dönemde çok sayıda Ara Güler´i Türkiye yetiştirecektir. Buna ihtiyacımız olduğunu söylemeliyim" dedi.
TBMM Başkanı Köksal Toptan ve beraberindekiler daha sonra Ereğli Verem Savaş Derneği´ni ziyaret etti. Köksal Toptan, Verem Savaş Derneği´nde iş adamlarıyla kısa bir süre sohbet etti. Çınar Boru sahibi Abdurrahman Çınar ekonomik kriz nedeniyle satışların düştüğünü belirterek, hükümet tarafından alınan son kararların kendilerini biraz rahatlatmasını beklediklerini belirtti.
TBMM Başkanı Köksal Toptan da, hükümet tarafından alınan son kararların ekonomide etkili olmasını dileyerek şunları söyledi: "Zonguldak´ta gelirlerimizde bir azalma yok. Neden? Kamuda çalışanlar, emekliler ne alıyorsa yine onu alıyor. Ona rağmen bir tedirginlik var. Nedir o tedirginlik? ´Acaba yarın kötü olur mu?´ diye insanlar psikolojik olarak bir baskı altında zorunlu tasarrufa gidiyor. Son alınan kararların umarım bir etkisi olur sektöre. Önemli kararlar alındı."
TBMM Başkanı Toptan, sohbetin ardından Verem Savaş Derneği´ne katkı veren iş adamlarına plaketlerini verdi. Toptan daha sonra ilçeden Ankara´ya gitti.
Editör: Pusula Gazetesi