Kdz. Ereğli ilçesinde geçen yıl Şahan Gökbahar’ın Recep İvedik tiplemesinin pastasını yaparak dikkatleri çeken bir pastane bu yıl, bölgede 1829 yılında kömürü bulan Uzun Mehmet´in anısına bir pasta yaparak vatandaşların dikkatini çekti.
60 kilo çikolata, 30 kilo yağ ve 35 kilo hamur ve şekerden yapılan ve kömürü bulan Uzun Mehmet elindeki küreği, kazması ve kömür vagonunu simgeleyen pasta, vatandaşların ilgi odağı oldu.
Pastane sahibi Sinan Çapar, pastane olarak her yılbaşı öncesinde yılın önemli olaylarını ve ilçe bölge ve ülke genelindeki önemli isimlerin pastasını yaptıklarını söyledi.
Geçen yıl Şahan Gökbahar’ın Recep İvedik tiplemesinin pastasını yaparak olumlu tepkiler aldıklarını belirten Çapar, “Pastane olarak geleneksek olarak her yılbaşı öncesinde böyle pastalar yaparak müşterilerimize sunuyoruz. Bu yılda ilçemiz ve bölgemizde kömürü bulan Uzun Mehmet anısına pasta yapmak istedik. Pastamızı 4 pasta ustası ile beraber 4 gün içinde yaptık. Pastamızı 60 kilo çikolata, 30 kilo yağ ve 35 kilo hamur ve şeker kullanarak yaklaşık 2 bin TL’ye mal ettik. Pastanemizin vitrininde sergileyerek müşterilerimize sunduk. Pastamıza vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.
Pastayı Türkiye Taş Kömürü Kurumunun satın almak istediğini ama vermediklerini belirten Çapar, ”Pastamızı vitrinde gören vatandaşlar şaşırıyorlar, hatta bazı vatandaşlarımız pastamızla fotoğraf çektiriyor. Bazıları kömür vagonundaki çikolataları kömür zannederek tatmıyor, ama daha sonra gelip yiyorlar. Tabi pastamızı satın almak isteyenlerde oldu. Türkiye Taş Kömürü Kurumundan pastamızı satın almak istediler. Biz pastamızı satışa sunmadığımızı belirterek vermedik. Pastamızı bir hafta kadar sergileyeceğiz. Eğer o zaman içerisinde erimez ise müşterilerimize ikram edeceğiz” diye konuştu.
Pastaneye gelen müşterilerden İlker Yüzgeç, kendisinde bir maden teknikeri olduğunu belirterek, ”Bu yıl pastane sahibimiz yılbaşı öncesinde 1829 yılında kömürü bulan Uzun Mehmet´in anısına bir pasta yapmış, bende bir maden teknikeri olarak çok mutlu oldum. Maden havzasında olmuş olmamız, madenci ve madenci emeğini simgeleyen bir pasta yapılması bizleri gururlandırdı. Pastanın tadına da baktım oldukça çok leziz, bu seneki konsepti ben çok beğendim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bakalım önümüzdeki yıl kimin pastasını yapacaklar çok merak ediyorum” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi