Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Muslu, &8220;Sayın Salih Kılıç&8217;ın Türk-İş&8217;te görev yaptığı dönemde ve Genel Başkanlığı döneminde büyük desteğini gördük. Genel Başkanlarımızdan Çetin Altun ile birlikte de aynı yönetimde görev yaptınız. Siz görevi bıraktınız ama her zaman madencinin Zonguldak&8217;ın yanında oldunuz. Biz sizi güler yüzünüz ve tatlı dilinizle tanıdık. Zor dönemlerde bizi hiç yalnız bırakmadınız. Yine yanımızda olacağınızı biliyoruz&8221; dedi. Ziyarette GMİS Genel Merkez ve Şubeler Başkanları da hazır bulundu.



KILIÇ; TÜRK SENDİKACILIĞI SAMİMİYET SINAVINDAN GEÇİYOR


Eski Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ziyarette yaptığı konuşmada &8220;Maden işçisinin hakkı, hukuku her şeyin üstündedir&8221; dedi.


Türk Sendikacılığının bir samimiyet sınavından geçtiğini belirten Kılıç, &8220;Gönül birliğimiz var. Benim Sendikacı olarak Zonguldak işçisine karşı derin ilgim, alakam ve sevgim vardır. Hele beni 300 metre yeraltına maden ocağına inince şunu söyledim: Maden işçisinin hakkı, hukuku her şeyin üstündedir. Diğer işçilerle maden işçisinin nitelik ve nicelik olarak özel farkları var.


İşçi hareketinin zor bir süreçten geçtiği bir dönemde görevdesiniz. İşçi sınıfının hakları açısından hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu hakların korunması bu kritik dönemde büyük önem taşıyor. Demokratik mücadele yollarını tüm sendikacılar, aktif görevdekilerle, emeklilerle hep birlikte aramak durumundayız.


Zonguldak&8217;ın geçmişi itibariyle bu daha önem arz eden bir özellik taşıyor. Yani siz maden işçileri olarak sendikal hareketin, işçi sınıfının öncüsü olduğunuzu unutmayın.


Görevde olmasak da her an yanınızda olacağımızın bilinmesini istiyorum.


Türk Sendikacılığı samimiyet sınavından geçiyor. İşçi sınıfının mücadele tarihi 19 Yüzyıldan bugünlere gelmiş. Türk Sendikacılığı ve işçi hareketi 65 yıldır en zor dönemini yaşıyor. Bu sosyolojik bir değişimdir. Bu değişimin nasıl gelişeceğini zaman ve yöneticilerin kavrama kabiliyeti şekillendirecektir.


Yeni yönetiminize başarılar diliyorum ve başaracağınıza da inanıyorum&8221; dedi.


ALTUN; BÖLGENİN İTİCİ GÜCÜ GMİS&8217;TİR&8221;


Eski Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Eski GMİS Genel Başkanı Çetin Altun da GMİS&8217;in bölgenin itici gücü olduğunu vurgulayarak, &8220;Görevler daimi değildir, geçicidir. Ama Zonguldak&8217;a ve bölgemize, maden işçisine hizmet bizim ebedi görevdir. Bize düşen bir görev olursa emir sayarız.


Zonguldak-Bartın-Karabük bölgesinin itici gücü GMİS&8217;tir. Tecrübenizle, görev aşkınızla bu önderliği başarıyla yapacağınıza yürekten inanıyorum&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi