Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Kalkınma Kurulu, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde toplandı. BEÜ Merkez Kampüs Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen BAKKA Kalkınma Kurulu toplantısına; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Karabük Üniversitesi Rektörü ve BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur, Çalışma ve İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu toplantıda, başkanlık divanı oluşturuldu. Yoklamanın ardından Katip Üye Ömer Gülay tarafından bir önceki Kalkınma Kurulu toplantısının sonuç bildirgesi okundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, “2012 yılının ikinci yarısında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden kısaca bahsedecek olursak, bunlardan en önemlisi 2013 yılının mali destek programlarına yönelik hazırlıkların tamamlanmış olması, gerekli rehber hazırlıkları, bütçe çalışmalarından sonra gerekli onayların da alınarak 2013 yılı mali destek programlarının ilan edilmesidir. 2013 yılı KOBİ Mali Destek Programı 30 Kasım 2012 tarihinde, küçük ölçekli alt yapı destek programı ise 3 Aralık 2012 tarihinde ilan edilmiş olup programla ilgili toplantıların altı ayrı merkezde eğitim toplantıları ise, üç il merkezinde gerçekleştirilmiştir. KOBİ Mali Destek Programı’nın 4 milyon Türk Lirası toplam bütçesi, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nın ise 4,5 milyon Türk Lirası bütçesi vardır” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Bölgesel Kalkınma Ulusal Stratejisi çerçevesinde 2014-2023 yıllarını içeren bir plan taslağı var. Zonguldak-Bartın-Karabük illeri olarak kalkınmayı biz birlikte gerçekleştireceğiz. Bunun için Kalkınma Ajansları kuruldu. Uzaydan birisi gelip bizi kurtarmayacak. Başka şehirden birileri gelip bizleri kurtarmayacak. Ne söylememiz gerekiyorsa, önceliğimizin ne olduğunu belirtmek gerekiyorsa, gelip burada söyleyeceğiz. Kayıtlara geçireceğiz. Gerçekleşmese bile bunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 2013 Yılı Mali Destek Programı ve teknik destekler hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirilme sunumu gerçekleştirildi. BGUS kapsamında bölgede yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan raporun kurulun görüşlerine sunulması ve belirlenen önceliklerin değerlendirildiği toplantıda, yeni dönem bölge planı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında kalkınma kurulu bilgilendirildi. Katılımcıların görüşlerinin alındığı toplantıda, bir sonraki toplantının yeri ve tarihi belirlendi.
Editör: Pusula Gazetesi