Zonguldak İl Başkanlığı´nın İl Danışma Kurulu toplantısında, Ergenekon davasında tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal için ayrılan koltuğa, fotoğrafı konuldu
CHP Zonguldak İl Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısı Genel Maden İşçileri Sendikası´nda düzenlendi.
Toplantıya CHP İl Başkanı Halil Furat, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Ereğli Belediye Başkanı CHP´li Halil Posbıyık, Gökçebey Belediye Başkanı CHP´li Zeki Kılıçarslan, eski CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, ilçe ve belde başkanları ile partililer katıldı. Ergenekon davasında tutuklu bulunan Prof.Dr. Mehmet Haberal için protokol bölümünde ayrılan koltuğa ise Haberal&[#]8217;ın fotoğrafı ve çiçek konuldu.
İl Başkanı Halil Furat, konuşmasında Prof.Dr. Mehmet Haberal´ın, Silivri Cezaevi´nde bulunması, diğer milletvekili Ali İhsan Köktürk´ün de geçirdiği burun ameliyatı nedeniyle toplantıya katılamadığını söyledi.
Haberal´ın 1349 gündür cezaevinde bulunduğunu ifade eden Furat, Silivri&[#]8217;deki duruşmalara katılarak, destek verdiklerini ifade etti. Furat, en son 13 Aralık´ta Silivri´ye giderek duruşmaya katıldıklarını belirterek şöyle konuştu: "Ve orada gururlandık, gözlerimiz doldu. Oradaki insan selini herkes gördü. Hukuk ayıbının giderilmesi için onur mücadelesi verdik hepimiz." İl Başkanı Furat´ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı yapıldı.
Editör: Pusula Gazetesi