Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, özgürlüğünden mahrum olmasına karşın, görevinin ve toplumdaki konumunun gerektirdiği sorumlulukları yerine getirmeye devam ediyor...

Daha önce Organ nakli ve bağışı konusunda Meclis´e öneriler ileten Haberal, bu kez de, Artvin Miletvekili Uğur Bayraktutan aracılığıyla yasa teklifi verdi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, TBMM Başkanlığı&[#]8217;na "Ceza İnfaz Kurumu İsmini; Toplumdaki Algıyı Değiştirmek ve Mahkumların Toplum Yararına Eğitilip Rehabilite Edilmesi İçin Adının Adli Rehabilitasyon Ve Eğitim Merkezi Olarak Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi&[#]8217;ni" sundu.

Teklifin gerekçesinde, topluma kazandırma, suç duygusundan arındırma ve yurttaş olma duygusunun rehabilitasyon sağlanarak gerçekleşebileceğine işaret edilerek, &[#]8220;Bu nedenle cezaevlerinin mantalitesinin değişmesi çok önemlidir. Önce bu değişimi &[#]8216;Ceza &[#]8211; İnfaz&[#]8217; isminin kaldırıp, yerine &[#]8216;Adli Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi (AREM)&[#]8217; adıyla değiştirilmesi doğru olacaktır&[#]8221; denildi.
Editör: Pusula Gazetesi