Ereğli´de mahallelerine baz istasyonu kurulmak istenmesine tepki gösteren vatandaşların inşaat alanına girerek çalışmalara engel olmasının ardından bir haftadır GSM firmasının söz konusu alana baz istasyonu kurmak için başlattığı çalışmalar, Ereğli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından izinsiz olduğu gerekçesi ile polis ve zabıta gözetiminde mühürlendi.

Yaklaşık bir hafta önce Kepez Mahallesi 1 Nolu Kayalık Sokak’ta bir GSM firması tarafından kurulmak istenen baz istasyonu alanına giren ve aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı vatandaşlar, işçilerin çalışmasına engel olmuş, olay yerine çağırılan Ereğli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri de, baz istasyonunun kurulması için ruhsat alınmadığı gerekçesi ile çalışmayı durdurmuştu. Söz konusu alanda yaklaşık 1 haftadır çalışma yürüttüğü belirtilen inşaat işçilerinin çalışmaları gerekli yasal ruhsatın alınmadığı gerekçesi ile Ereğli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince zabıta ve polis gözetiminde mühürlendi.

Ereğli Belediyesi ekipleri inşaat işçilerine söz konusu alanda yapılan çalışmalar için gerekli ruhsat işlemlerinin alınmadığını gerekçe göstererek beton dökülen zeminde mühürleme işlemi gerçekleştirdi. Olay yerine çok sayıda vatandaş da gelerek belediye ekiplerinin mühürleme işlemini alkışlarla destekledi. Vatandaşlar ise gazetecilere yaptıkları açıklamada, Mahalleli olarak kesinlikle kararlıyız bu alana baz istasyonunu kurdurmayacağız. Bir haftadır çalışma yapıyorlar ama ruhsatları yok. Gerekirse gece gündüz bu alanda nöbet tutacağız dediler.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin de önlem aldığı mühürleme işleminin tamamlanmasının ardından ekipler ve vatandaşlar olay yerinden ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi