Çaycuma Belediye Meclisi&[#]8217;nin Aralık ayı toplantısı, Belediye Başkanı Mithat Gülşen başkanlığında gerçekleşti. Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından söz alan Başkan Gülşen, Almanya&[#]8217;da Zonguldaklılar dayanışma gecesine katıldığını ve Almanya&[#]8217;da bir dizi ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

Ayrıca, konteynır fabrikasına iadeyi ziyaret yaptığını belirten Gülşen, fabrika yetkilileri Türkiye&[#]8217;ye yatırım yaparak, Çaycuma&[#]8217;yı üst olarak kullanmak istediklerini, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi&[#]8217;nden yer tahsisi yönünden destek talep ettiklerini dile getirdi. Havaalanında işlerlik kazanması için gurbetçilerle görüşmeler yaptığını da belirten Gülşen, &[#]8220;Gurbetçilerimiz artık Avrupa&[#]8217;da hizmet sektöründe söz sahibi olmak için işçilikten iş adamlığına yükselmişler&[#]8221; dedi.

Gündemde yer alan, belediyeye otobüs alımının daha sonra görüşülmesine, bir adet çift kabin kamyonet alımına oy birliği ile karar verildi. İlçe Halk Eğitim Merkezi&[#]8217;nin bina tahsisi konulu yazısı görüşülerek, Kültür Bakanlığı&[#]8217;ndan tahsisin kaldırılması kaydı ile 20 yıllığına tahsis için Belediye Başkanına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. İmar tadilatları görüşülerek, Seydihan Çamur ve İller Bankası A.Ş. tarafından hazırlanan 4 adet imar plan değişikliği ile Sofular Mahallesi 4 adet imar paftasının onanmasına karar verildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet kepçe bir adet ticari tipi araç ve alımına oy birliği ile karar verildi.

Atık su arıtma projelerinin incelenmesi için İspanya&[#]8217;ya gitmek üzere Belediye Başkanı ve Belediye Başkanı&[#]8217;nın uygun göreceği bir teknik personele görev ve izin verilmesine oy birliği ile karar verildi. Ocak ayı Meclis toplantısının 2 Ocak 2013 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.
Editör: Pusula Gazetesi