Zonguldak’ta “4 Aralık Dünya Madenciler Günü” dolayısıyla çelenk koyma töreni düzenlendi. Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, sivil toplum örgütleri başkanları ile maden mühendisleri ve maden mühendisliği okuyan öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından konuşma yapan TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, “4 Aralık, tüm dünyada, ülkemizde ve ülkemizden başlayan bir kutlama günü. Tüm dünyaya yayılmış durumda, madenciler günü adlandırılıyor. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle biz sektörün içinde bu son zamanlarda tartışma fırsatı bulduk. Ben buradan bu vesileyle bir kez daha tüm madencilerin bayramını kutluyorum. Bugüne kadar bu faaliyetini yürütürken hayatını kaybeden maden emekçilerini saygıyla anıyorum. Hayatta olan madencilerimize de meslek yaşamlarında kazasız belasız bir iş yaşamı diliyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda sektörün içinde bulunan sorunların çözüleceği adımlar atılır. Buradan ilgililere sektör ile yaşadığımız sorunların çözümü konusunda bir kez daha duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise, “4 Aralık, Dünya Madenciler Günü olarak kutlanıyor. Madencilik mesleği, dünyanın en zor mesleği... Madencilik zor bir meslek gerçekten, hem dünyada, hem de ülkemizde. Emek yoğun bir çalışma madencilik mesleği. O anlamda ben bütün madenci kardeşlerimizin Dünya Madenciler Günü’nü kutluyorum. Madenciliği dünden bugüne yaşatan başta maden mühendisleri ve maden emekçilerine kazasız belasız çalışmalar diliyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi