Türkiye´nin ilk ve en köklü robot organizasyonu olan ODTÜ Robot Günleri´nin 6.&[#]8217;sı bu sene 7-8 Mart 2009 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi´nde Uluslararası düzeyde gerçekleştirildi.


Yerli ve yabancı ülke üniversiteleri ile meslek liselerinden toplam 520 robot katılımıyla gerçekleşen yarışmalar sonucu Zonguldak Merkez Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ar-Ge Robot Takımı "Merdiven Çıkan" Kategorisinde "Hekim" isimli robot ile ve "Çöp Toplayan" kategorisinde "Levent" isimli robot ile toplam iki adet birincilik elde ederek uluslararası başarıya imza attı.


Meslek Liseleri´ndeki kat sayıların düşük olması nedeniyle mühendislik bölümüne gitmelerinin engellendiğini söyleyen birinci gelen grubun üyesi Akın Pınar, "Çok çalıştık ve emeğimizin karşılığını aldık. Buraya iki ödül ile geri döndük. Herkese bize olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Geleceğimiz çok daha iyi değil. Bizi ikinci sınıf insan olarak görüyorlar. Bizler mühendislik hakkımız olmasını istiyoruz. Mühendislik haklarımızı, katsayı nedeniyle önümüzü kestiler. Yarışmaya çok çalıştık. Hocalarımızın katkılarıyla emeğimizin karşılığını aldık" diye katsayılara tepki gösterdi. Öğrencilerinin katsayıdan dolayı mühendis olmalarının engellendiğini söyleyen öğretmen Cem İlçe ise, "Başarımızı herkes gördü. Bizim tek isteğimiz bu problemin çözülmesidir. Öğrencilerimizin şu anki başarıları gerçekten çok önemli. İmkan verildiği ve fırsat sağlandığı sürece öğrencilerimizin neler yapabileceğini görüyor ve biliyoruz. Katsayı probleminin bir an önce çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi