Bölgesel Amatör Lig’de Zonguldaklı futbol severlerin beklediği derbide, Zonguldak Kömürspor ile Kozlu Belediyespor yenişemedi. Kozlu Belediyespor ile daha önce iki kez karşılaşan Zonguldak Kömürspor, 1 yenilgi ve 1 beraberlik almıştı. Bu kez 8’inci haftada ‘Belalısı’ Kozlu Belediyerspor’u sahasında konuk eden Kırmızı-lacivertli takım, rakibini bu kez de yenemedi ve Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın çimlerine 2 puan gömdü. Kırmızı-lacivertli takım, aldığı beraberlikle Adliyespor ile puan farkının 4’e çıkmasına neden oldu.

Bir yanda büyük bir bütçeye ve kaliteli kadroya sahip Zonguldak Kömürspor, diğer yanda kısıtlı bütçesiyle mütevazi kadroya sahip Kozlu Belediyespor. İki takımında tek amacı 3 puandı ama Zonguldak ekipleri puanları paylaştı. Zonguldak Kömürspor oynadığı futbolla ve aldığı sonuçla stadı dolduran binlerce taraftarı hayal kırıklığına uğrattı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI

Zonguldak Kömürspor adına ilk 45 dakikada sadece bir pozisyon vardı. 8’inci dakikada Güven’in sert şutunda Hamit başarılıydı. İlk yarıyı sadece tek pozisyonla tamamlayan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıda da ayakta uyudu.

Kozlu Belediyespor, Zonguldak Kömürspor karşısında çok rahat bir futbol oynadı. Rakip kaleye fazla gelmeyen Yeşil-beyazlı takımın tek pozisyonu 51’inci dakikada Doğan’ın kafasıyla geldi. Seyhun, bu vuruşu kornere çeldi.

56’ncı dakikada Ebubekir’in soldan çektiği şutta Hamit’ten seken top, Fatih Tutar’ın önünde kaldı. Fatih’in topu filelerle buluştursa da, golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

62’de Zonguldak Kömürspor adına Burak Et’in sert vuruşu auta çıktı. Bu dakikadan itibaren gol için bastıran Zonguldak Kömürspor, organize atak geliştirmekte zorlandı. Ebubekir ve Fatih Tutar’la cılız pozisyonlara giren Zonguldak Kömürspor, golü bulamadı ve karşılaşma başladığı gibi 0-0 sonlandı.

BAHADIR ÇOK SOĞUKKANLI!

Kozlu Belediyespor’da yıllar önce kırmızı-lacivertli formayı giyen Antrenör Faruk Bahadır, 90 dakika boyunca kulübede oturdu. Yeşil-beyazlı takımda kenardan komutlar kaleci antrenörü Basri Kocabaşoğlu’ndan geldi. Kozlu Belediyespor ise, 90 dakika boyunca sadece bir oyuncu değiştirdi. Faruk Bahadır, orta alandan Cem’i çıkartıp, Rıdvan’ı taze kan diye oyuna sürdü.

STAT: Karaelmas Kemal Köksal

HAKEMLER: Yunus Eren [*][*][*] Mehmet Bahar [*][*] Harun Dağdeviren [*][*]

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Seyhun [*][*], Burak [*], Ferhat [*], Hurşit [*], Barış [*], Mahir [*], Emin [*](Dk.65 Fatih Deniz [*]), Ali [*](Dk.46 Ebubekir [*]), Fatih Tutar [*], Kaan [*], Güven [*](Dk.46 Murat [*])

KOZLU BELEDİYESPOR: Hamit [*][*], Burak [*][*], Salih [*][*], Doğan [*][*][*], Özcan [*][*], Onur [*][*], Gökhan Zülfikaroğlu [*][*], Cem [*][*](Dk.70 Rıdvan [*]), Fatih Arslan[*][*], Ayhan [*][*], Gökhan Dereli [*][*]

GOL: YOK

Editör: Pusula Gazetesi