13 senede ne yaptığımızı söylerseniz inanının şaşırırsınız. 13 senede Kilimli´ye yapılan parke yol toplam 360 kilometre. Buradan İstanbul kadardır. Bunu onların büyük şehirleri bile yapamaz.


Bana birisi parayı versin, A başkanı olsun B başkanı olsun isterse düşmanım olsun gereğini yaparım. Ben öyle de bir adamım. Ama bu güne kadar sahil yolu dahil kamu kurum ve kuruluşlarından hiç birisinden bir tek kuruş bile gelmemiştir.


Demokrat Parti Kilimli Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ali Arslankılıç, önceki gün Gönlü Ferah Resteurant´ta tanıtım toplantısı düzenledi.


Arslankılıç, bugüne kadar yaptığı hizmetleri tek tek anlatırken hakkında yapılan eleştirilere de sert dille tepki gösterdi.


Bugüne kadar sokağa çıkmama nedenini anlatan Arslankılıç, "Benim sokağa çıkmam o kadar kolay değil. Ben burada seçimlerde diğer adaylarında adam gibi yarışmalarını da sağlamam gerekir. Bakın 2004 seçimlerinde buradaydım, 29 Mart seçimlerinde de buradayım. Seçime 15 gün vardı bakın şimdi daha erken seçim startı verdik" dedi.


Hakkında söylenen eleştirilere de sert yanıtlar veren Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, konuşmasına şöyle devam etti:


" Biz milletin adayıyız, ne size ne çalışanlarıma hiç kimseye haksızlık ettirmem bunu açık olarak söylüyorum. Arkadaşlarımız bugüne kadar konuştular, onu dediler, bunu dediler. Benim arkamdan attılar tuttular, ´hiç bir şey´ yapmadı diye. Sanki biz 5 yıldan beri yatıyoruz gibi bir şeyler söylediler. Ben buradan onlara cevap vereceğim. O partilerin hepsi bana genel başkan seviyesinde geldiler, onların partisinden aday olayım diye. Ama biz kişilerin değil milletin adayı olduk her zaman. Bu arkadaşlarımız bizim için attılar tuttular, birçok şeyler söylediler.


Görün yaptıklarımızı anlatayım da ondan sonra konuşsunlar. ´Hiç bir şey yapmadınız´ dediler bakın ne yapmışız: Kilimli Belediyesi MTA´nın yanında sosyal bir tesis yaptık. Yine orada TTK´dan aldığımız yerde 6 dairelik yap- sat&8217;a vermişiz ve Kilimli Belediyesi orada 6 tane daireyi bünyesine kazandırmıştır. Köprübaşında köprü genişletmesi yapmışız. Bu iş bizim işimiz olmamasına rağmen 150 milyar para harcamışız ve orada ki köprü genişletmesini yapmışız. Bu karayollarının işi ama bunu biz yapmışız. Ne yapmışız, Kilimli´ye hizmet etmişiz. Kilimli´de morg yaptık, cenaze hizmetleri için. Radartepe dinlenme tesislerini yaptık. Radartepe tesisleri için öyle diyorlar, böyle diyorlar. Kedi uzanamadığı ete mundar der ya bunlar da aynı. Bunların milletvekili ne yapıyor biliyor musunuz? Sahil yolunu gece geziyor, gündüz gezemiyorlar. Ondan sonra da taş atıyorlar. Sen millete taş atıyorsun da biz millete yol yapıyoruz. Kötü mü yaptık. Kilimli Sahil Yolu kötü bir şey mi? Yine Kapalı Spor Salonu´nda yap-işlet devret modeliyle 14 tane daire iki tane market yaptık, bunlar Kilimli´nin mal varlıklarıdır. Kim yaptı bunu Kilimli Belediyesi yaptı. Ne oldu zarar mı ettik. Birçok belediye elindeki gayrimenkulü satarken bir gayrimenkuller kazandırdık. Niye Kilimli Belediyesi lider belediyedir.


Kilimli´de son 5 yılda 13 kilometrelik asfalt yapmışız. Bunun yanında 56 kilometrede dağlara, bayırlara parke yol yapmışız. 13 senede ne yaptığımızı söylerseniz inanın şaşırırsınız. 13 senede Kilimli´ye yapılan parke yol toplam 360 kilometre. Buradan İstanbul kadardır. Bunu onların büyük şehirleri bile yapamaz. Belediyeciliği biz herkesten daha iyi biliyoruz.


108 kilometre stabilize yol açmışız. 200 metre tretuvar yapmışız. 500 metre yağmur kanalı yapmışız. 120 metre kanalizasyon yapmışız ve Kilimli´de 22 kilometre boyunca duvar yaptık. İnağzı´ndan Karadon´a giderken hepiniz görüyorsunuz. O yol kenarında ki duvarlar var ya, bunlar şimdi diyorlar ki ´karayollarından ihale alıp da öyle yaptı.´ Onlardan birisi bana para verse ben gider elini öperim. Onu da mertçe söylerim. Hiç bir zaman da arkadan konuşmam da. Bana birisi parayı versin, A başkanı olsun B başkanı olsun isterse düşmanım olsun gereğini yaparım. Ben öyle de bir adamım. Ama bu güne kadar sahil yolu dâhil kamu kurum ve kuruluşlarından hiç birisinden bir tek kuruş bile gelmemiştir. Rahmetli Bülent Ecevit zamanında bakın, Allah rahmet eylesin. Hasan Gemici´den Allah razı olsun. İsmail Hakkı Cerrahoğlu´ndan Allah razı olsun. Giden Valimiz İsmet Metin´den Allah razı olsun. Eski Karayolları Bölge Müdürümüzden Allah razı olsun. Günlerce Hisararkası, İnağzı, Kapuz kesiminde bizim insanlarımız iple kendini bağlayarak oralarda ölçüm yaptı ve o proje öyle çıktı. Ama projenin en zor yanı neydi biliyor musunuz? O projenin onayını almaktı. Rahmetli Bülent Ecevit bu yol için 260 milyar para verdi. Biz Kilimli´de yapacaklarımızın hepsini yaptık. Karayollarına karşı bir kuruş bile para almadık. Karayollarına ´bu yolları yapacaksın. Yoksa bu parayı senden cayır cayır alırım´ dedim. Yaptılar Allah razı olsun. Cumhuriyet Caddesi´nde düzenlenme, yol yapımları, yol genişletmeleri, Subatan´da kanalizasyon, alt yapı. Yine idman sahasını düzenledik. Uzun Sokak´ta bir yol yapıyoruz, gidin bakın ve görün. Nasıl yol yaptık. Orada oturanlar bunu çok iyi bilirler. Yasemin evlerde yol yaptık. TTK´ya garaj yaptık. Çevre düzenlemelerini yaptık."


Program sırasında elektriklerin kesilmesiyle programa bir süre ara verildi. Ali Arslankılıç bu olaya karşılık "Ne yaparlarsa yapsınlar, elektriğimizi kesebilirler ama sesimizi, milletin sesini asla kesemezler" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi