Zonguldak Fotoğraf Derneği (ZFD) üyesi Dr. Hasan Koca’nın “Gülen Emekli” isimli fotoğrafı, “Uluslararası Miami Sokak Fotoğrafçılığı Festivali”nde sergilenecek.

Bu yıl ilki düzenlenecek “Uluslararası Miami Sokak Fotoğrafçılığı Festivali”, ABD’nin Miami kentinde 7 Aralık 2012 tarihinde başlayacak ve 3 gün sürecek.

Gelişmekte olan sokak fotoğrafçılığı alanında çağdaş sokak fotoğrafçılığına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen festivalde; sergiler, atölye çalışmaları, konferanslar, fotoğraf yürüyüşleri ve portfölye değerlendirmeleri yer alıyor.

Festivalde dünyaca ünlü özellikli fotoğrafçılar; Alex Webb (Magnum Photos), Rebecca Norris Webb (fotoğrafçı, yazar ve şair) ve Maggie Steber (National Geographic) hafta sonu boyunca deneyimlerini ve kendi uzmanlık zenginliklerini paylaşmak için hazır bulunacaklar.

Ana sergide ise, dünyanın her yerinden katılımcılar tarafından gönderilmiş, seçilmiş fotoğraflar yer alacak. Türkiye’den ise, Zonguldak Fotoğraf Derneği (ZFD) üyelerinden Hasan Koca’nın “Gülen Emekli” isimli fotoğrafı sergilenecek.

Aynı zamanda Acılık Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olan Dr. Hasan Koca, Zonguldak Fotoğraf Derneği’nin düzenlediği “Temel Fotoğraf Eğitimi”ni tamamladıktan sonra “Sokak Fotoğrafçılığı” alanında fotoğraf eğitimlerini sürdürdü. Daha önce Ankara’da bir karma sergiye katılan Koca, en son “Mutlu Yalova” temalı 3’üncü Yalova Fotomaratonu’nda sergileme alarak, ilimizin sesini orada da duyurmuştu.
Editör: Pusula Gazetesi