Ziyarette, MHP&[#]8217;nin 10&[#]8217;uncu Büyük Kurultayı&[#]8217;nın ve İl Kongresinin hayırlı olmasını dileyen Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Zonguldak ve Türkiye adına yapılacak hayırlı adımlarda MHP&[#]8217;ye destek olacaklarını söyledi.

Memur sendikalarının siyasi partilere eşit olduğunu dile getiren Aşkar, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın çok kavgalı geçirdiği bir günde biz gerek Büyük Kongresini yapan, gerekse İl Kongresinde yeni yönetime seçilen Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretine geldik. Bundan sonraki siyasi yaşamında kendisine ve partisine sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Zonguldak adına yapacağı projelerde de her zaman destekleyeceğimizi hayırlı projelerde yanında olacağımızı söylemek istiyoruz. Memur Sendikaların siyasi partiler noktasında, siyasi partilere eşit mesafede olduğunu, Zonguldak ve Türkiye adına yapılacak her hayırlı adımda bu fikirlerin içerisinde Memur-Sen&[#]8217;inde olacağını tekrar etmek istiyoruz&[#]8221; dedi.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kamu çalışanlarımızın ne arzuları, sıkıntıları varsa onların yanında olmak istediklerini söyledi.

Ayan, ziyaretteki konuşmasına şöyle devam etti:

&[#]8220;Partim adına ziyaretiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum, bizlere şeref verdiniz. Zonguldak&[#]8217;ın beraberliğe ihtiyacı olduğu bu dönemlerde nezaket ziyaretinizden dolayı memnun olduk. Bunlara ihtiyaç var. Sizinde ifade ettiğiniz gibi 3 ay gibi bir zaman yönetim kurulumuz ile birlikte göreve geleli. Geldiğimiz günden beri hep arzuladığımız gönül seferberliği ve toplumsal mutabakattan bahsettik. Tabi toplumsal mutabakat sivil toplum örgütleri, sendika başkanlarımızın, bürokratlarımızı da içine alan büyük bir yelpaze arzuluyoruz. O noktada bu tür ziyaretler bizim için çok önemli. Çatışmaya, kavgaya dayalı değil üslubunu bilerek seviyeli ve ilkeli bir şekilde bu tür ziyaretlerin olması hem Zonguldak açısından hem bizler açısından iyi olacaktır. Zonguldak bu günlerde gündem yoğun işliyor, bunu sakin bir şekilde izleyip görmek lazım. Sizinde ifade ettiğiniz gibi Büyük Kurultayımızı hafta sonunda gerçekleştirdik. Güzel bir kurultay oldu, adaylarımız güzel konuştular. Sonuçları itibariyle hem Türkiye&[#]8217;miz hem partimiz nemalanacaktır. Bizlerde siyasi zemin içerisinde, siyaset yapmayı ve halka hizmet etmeyi arzulayan bir partiyiz. Bizler kamu çalışanlarımız ile ilgili MHP olarak ne arzuları, sıkıntıları varsa onların yanında olmak istiyoruz. Daha önceden bir sendikamızın ziyaretinde de ifade etmiştik bize göre memurlarımızın artık siyasette olması gerekiyor, bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Sonuçta sizlerde sandığa gittiğiniz zaman, bir siyasi partiye taraf oluyorsunuz. Bu taraflığın açık olması lazım. Bir yasal düzenleme çerçevesinde memur arkadaşlarımızın da siyaset kademelerinde yönetici hatta başkan olmaları yönünde açılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda sizlerin hazırlayacağı bir çalışma olursa destekleriz.&[#]8221;

Konuşmaların ardından Aşkar, Ayan&[#]8217;a memur sendikaları ile ilgili kitap takdim etti. Ayan ise kitapları zevk ile okuyacağını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi