Başta resim ve aşçılık kursları olmak üzere, halkevi bünyesinde açılan ve açılacak kurslara vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gözlemleniyor. Haftada 3 ayrı grubun eğitim alacağı ve 66 kişinin başvuru yaptığı Resim Kursu ile yine 2 grup olarak verilecek eğitimlerin olacağı Aşçılık Kursu, en çok rağbet gören kurslar oldu. Bunun yanı sıra İlkyardım, İngilizce, Bilgisayar kursları gibi mevcut kurslarla birlikte geleneksel Türk El İşlemeleri Kursu, Geleneksel Türk Makine Nakışı gibi kursların da önümüzdeki haftalarda açılması planlanıyor.

Ereğli Belediyesi ile Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü&[#]8217;nün birlikte hazırladığı ve sosyal bir proje niteliği taşıyan faaliyetler iki tarafın da özverili çalışması sonucu meyvelerini vermeye başladı. Hedef, 2012 yılı sonuna kadar çok kurs açılmasını sağlamak ve bu kurslardan yine çok sayıda kursiyer mezun etmek. Bu amaçla Cumhuriyet Halkevi bünyesinde açılan ve açılacak olan kurslarda eğitmen ve kursiyerlere gereken her destek Ereğli Belediyesi tarafından verilecek.

Bu arada Halkevi bünyesindeki dersliklerin daha elverişli hale getirilmesi için çalışmalar başladı. Derslikler elden geçirilerek gerekli onarımlar yapıldı. Cumhuriyet Halkevi hizmet noktalarına ve civarına güvenlik kameraları takıldı. Doğalgaz tesisatının da 2013 yılı başında yapılacağı bildirildi. Ayrıca bağışlarla ve Cumhuriyet Halkevi&[#]8217;nin kendi imkanlarıyla oluşturulan bin kitaplık Halk Kütüphanesi&[#]8217;nden de vatandaşlar istedikleri an kitap alabiliyorlar. Çocukların boş zamanlarında aileleriyle vakit geçirebileceği oyun odası da faaliyete geçti.
Editör: Pusula Gazetesi